Joburi pentru cei mai buni. Peste 300 de tineri participă la Top Talents România, un eveniment de carieră pentru vârfuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Top Talents, un eveniment care adună la un loc tinerii cu potenţial FOTO Adevărul
Top Talents, un eveniment care adună la un loc tinerii cu potenţial FOTO Adevărul

Cei mai buni 300 de tineri, studenţi în ani terminali de facultate, masteranzi, doctoranzi şi proaspăt absolvenţi de studii universitare participă pe 15 şi 16 mai la Top Talents România, un eveniment aflat la cea de-a şaptea ediţie. Pe parcursul celor două zile, tinerii vor avea posibilitatea să intre în contact cu reprezentanţii unor companii de top.

Potrivit organizatorilor, în cele două zile de eveniment, cei 300 de tineri vor afla de la invitaţii internaţionali cum pot să îşi valorifice potenţialul într-o multinaţională, asta pentru că la eveniment şi-au anunţat deja prezenţa Gilles Antoine - Country General Manager L`Oreal Romania, Jarek Malinowski, Director General Unilever South Central Europe, Paul Renaud – Qualified Executive Coach, Adela Jansen, HR Excutive Director - BRD Groupe Société Générale.

De asemenea, cei 300 de tineri vor beneficia de oportunităţile profesionale oferite de companiile menţionate. În plus, studenţii şi absolvenţii de studii universitare, care au fost selectaţi în urma unui proces riguros, îşi pot creşte şansele de a obţine locul de muncă dorit, date fiind seminariile din cadrul evenimentului, pe teme privind importanţa unui CV bine scris sau aşteptările pe care trebuie să le aibă de la piaţa muncii.

Studiu de caz şi simulare de business

Tot la Top Talents, persoanele selectate vor putea participa şi la un studiu de caz - o simulare de business în care vor trebui să aplice concepte precum planificare, obiective, management de resurse, capacitate de decizii. De altfel, tinerii vor putea participa la unul din cele şase workshop-uri susţinute de companiile prezente la eveniment, pe teme de leadership şi antreprenoriat.

„Procesul de selecţie a fost unul riguros. CV-urile candidaţilor şi formularele de aplicare au fost evaluate de consultaţi în selecţie şi recrutare. Ulterior, aceştia au susţinut un set de teste online”, a explicat Delia Moreanu, reprezentanta Catalyst.

2.000 de candidaţi la ediţia din 2013

Anul trecut, aproape 2.000 de candidaţi şi-au exprimat dorinţa de a se număra printre tinerele talente ale României. Au trimis CV-uri şi scrisori de motivaţie şi cei mai mulţi dintre ei au fost testaţi cu instrumentele companiei Cut-e, care elaborează teste şi chestionare folosite pentru recrutarea, selecţia şi dezvoltarea oamenilor din organizaţii.

„Cei recrutaţi provin din toate domeniile de activitate, însă sunt cei mai buni. Rezultatul a fost o medie între impresia pe care a făcut-o CV-ul, scrisoare de motivaţie şi testele”, a explicat Delia Moreanu, PR Manager al companiei Catalyst, care a organizat evenimentul.

Pe aceeaşi temă:

Joburi pentru cei mai buni: azi şi mâine are loc „Top Talents”

Spuma studenţilor şi proaspăt absolvenţilor din România, precum şi cei mai prestigioşi angajatori au participat astăzi la deschiderea evenimentului „Top Talents”, aceştia din urmă sperând să recruteze viitorii liderii ai companiilor lor dintre tinerele talente descoperite în programul prin care au fost selectaţi, timp de o lună, cei mai buni 300 de începători.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite