Un italian infectat cu coronavirus a vizitat România în weekend. Unde a fost şi pe cine a vizitat UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un italian de 72 de ani, întors recent din România, a fost diagnosticat, marţi, 25 februarie 2020, cu coronavirus. Bărbatul a fost internat în spital şi este, potrivit medicilor, în afara oricărui pericol. Autorităţile române au fost informate că bărbatul a fost în România, la Craiova.

UPDATE Sunt căutate persoanele cu care a intrat în contact

Italianul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în judeţul Gorj unde a luat contact cu soacra sa şi cu alte persoane. La acest moment, s-a declanşat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetăţeanul italian a intrat în contact, transmite DSU.

De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcţie de gradul de expunere.

UPDATE Italianul a fost în Craiova

Bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, anunţă oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE „Cu privire la informaţiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecţie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetăţenia pacientului şi cu privire la eventuala şedere a acestuia pe teritoriul României”, au anunţat oficialii de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit presei italiene, bărbatul de 72 de ani a fost internat într-un spital din oraşul italian Rimini. El s-a prezentat luni dimineaţă la spital cu simptome de coronavirus şi a fost testat pozitiv. Autorităţile sanitare fac, în prezent, analize rudelor şi persoanelor care s-au aflat în apropierea pacientului care a prezentat simptome specifice infecţiei cu coronavirus. Deocamdată nu se ştie ce oraşe din România a vizitat. 

Potrivit presei italiene, până acum, în provincia Emilia- Romagna sunt patru cazuri de infectare cu noul virus chinezesc, ceea ce ridică la 23 numărul persoanelor confirmate cu coronavirus în regiune, potrivit corriereromagna.it.

Italianul infectat cu coronavirus nu este în pericol de moarte

Doi dintre cei patru cetăţeni italieni infectaţi cu coronavirus sunt din Parma, unul fiind, în prezent, izolat la domiciliu. Din totalul celor 23 de cazuri din regiune, 17 sunt la Piacenza, 4 la Parma, unul la Modena şi unul la Rimini, acesta fin urmă fiind italianul întors din România, după cum informează presa italiană.

Potrivit publicaţiei Il Resto del Carlino, bărbatul este din Cattolica, fiind primul caz de infectare cu coronavirus în provincia Rimini. Potrivit medicilor, pacientul internat în secţiua de boli infecţioase a spitalului din Rimini, este în afara oricărui pericol.

Italianul abia s-a întors dintr-o călătorie în România, făcută în weekendul trecut şi, pentru că tuşea şi se simţea rău, s-a prezentat de urgenţă la spitalul din localitatea sa de domiciliu. Bărbatul a fost dus ulterior la spitalul din Rimini, unde a fost supus testului, care a ieşit pozitiv, mai relatează publicaţia citată.

283 de cazuri de infectare cu coronavirus în Italia

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698 de decese şi peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de noul coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări.

Croaţia şi Austria au confirmat marţi primele cazuri de infectare cu Covid-19. În cazul Croaţiei, este vorba despre o persoană tânără, care prezintă simptome uşoare. Austria a raportat două cazuri în regiunea Tirol.

Focarul de coronavirus din Italia afectează mai ales regiunile din nord, mai concret Lombardia, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de contagiune, şi Veneto.

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus din Italia a crescut la 283, în creştere cu 54 faţă de luni seara, a informat şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli, citat marţi de DPA.

Acest număr include cele şapte persoane decedate şi un pacient din Roma care s-a recuperat în urma pneumoniei virale cauzate de Covid-19 şi a fost externat sâmbătă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite