Istoricul Adrian Cioroianu şi Mihail Montanu, invitaţii lui Grigore Cartianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare zi, din două în două ore, invitaţi de marcă, personaje cheie ale Revoluţiei sau specialişti, istorici şi oameni de cultură vor fi rpezenţi la standul Adevărul.

Cel mai tenace public este acum cu noi”, a deschis discuţia Grigore Cartianu.

Un personaj important în ecuaţia Revoluţiei a fost şi Mihail Montanu, care a urmat un destin diferit de cel al FSN-ului din acele zile. Montanu a fost martor la sediul MNAP la momente istorice, aşa cum l-a prezentat Grigore Cartianu.

Cartea <<Sfârşitul Ceauşeştilor>> reprezintă o sumă de investigaţii făcute de Grigore Cartianu şi echipa sa.O carte la concurenţă cu alte cărţi despre fenomenul decembrie 89 şi un curajdin partea lui Cartianu de a merge până la punctul 0 al Revoluţiei”, a spus Mihail Montanu.

După 20 de ani de la Revoluţie ne aflăm într-un moment în care alţii ar fi vrut să ne aflăm la alt nivel. Acum, când spui ceva despre Revoluţie, lumea se uită urât. Îi sugerez domnului Cartianu să scrie şi volumul III, pentru că a doua carte e deja scrisă, intitulată <<Unde ne aflăm zi?>>”, a încheiat Montanu.

Am cele mai bune recomandări pentru acest volum, pentru că este scris d eun jurnalist. Scrisul domnului Cartianu e remarcabil. Vă asigur că merită citit”, a fost intervenţia la microfon a lui Adrian Cioroianu.

De asemenea, el a remarcat coperta cărţii, o secvenţă pe care nu o vedeţi nicăieri. „Secvenţa de pe coperta unu a cărţii este din filmul lui Sergiu Nicolaescu, <<Punctul Zero>>. În rest, totul e real”, a povestit Grigore Cartianu.

Un detaliu exponenţial: cartea e un adevărat documentar, cu anexe, hărţ şi infografii.

Eu nu vreau să reconstitui tenebrele Revoluţiei, ci ultimele ore din viaţa Ceauşeştilor. Eu urmăresc detalii din ultimele trei zile în care cei doi dictatori sunt hăituiţi permanent”, a precizat autorul cărţii editate de Adevărul Holding.


Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite