Isterie Pokémon GO în centrul Capitalei. Vânătorii de pokémoni au găsit un boschetar care dormea în tufişuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pokémon GO, jocul pentru telefoane mobile care a isterizat lumea occidentală, a devenit un fenomen şi în România. Zeci de tineri s-au întâlnit, duminică, în centrul Capitalei pentru a organiza o vânătoare de pokémoni.

Cu toate că la noi în ţară a fost lansat oficial abia sâmbătă, românii sunt deja avansaţi în tainele „Pokémon GO”, întrucât au piratat aplicaţia şi au început să joace imediat ce jocul a fost lansat în America de Nord (6 iulie). Gamerii din România s-au adunat în comunităţi virtuale unde îşi dau ponturi şi organizează întâlniri în care se pleacă la vânătoare de pokémoni.

O astfel de întâlnire a avut loc, duminică după-amiază, în Parcul Unirii din Bucureşti. Zeci de tineri şi-au pus în funcţiune telefoanele mobile şi au luat la pas spaţiul verde din faţa magazinului Unirea, căutând pokémonii. “În urmă cu câteva minute am dat un «lure» şi deja se simte. «Lure» este un fel de mireasmă care atrage pokémonii, dar pe care nu o deţin decât cei care au trecut de nivelul 12. Am dat acest «lure» şi toţi cei prezenţi beneficiază de el. Este plin de pokémoni”, ne-a explicat Iulian Boicu, tânărul care a organizat întâlnirea pe Facebook. Densitatea pokémonilor era confirmată de strigătele cu care gamerii răspândiţi prin parc îşi anunţau reuşitele: “E un Rattata! L-am prins, l-am prins”.

image

Dornici să beneficieze şi ei de efectele preţiosului “lure”, printre adolescenţii din parc şi-au făcut apariţia şi câţiva bărbaţi corpolenţi, cu cefele late şi alură de interlopi aspiranţi. După toate aparenţele, căutau pokémoni, scanând prin aer cu telefonul şi încurajându-se din vorbe: “Ia uite-l, mă, e şărpălăul ăla. Stai că îi dau în cap”.

Îngrijorarea unui tată: “Stă cu ochii în telefon şi nu mai e atent la maşini”

La vânătoarea de pokémoni au venit şi copii de şcoală generală, însoţiţi de părinţi. Bogdan, un băiat de 12 ani, alerga după figurine virtuale sub privirile uşor nedumerite ale tatălui său. Bărbatul încerca să vadă partea bună a lucrurilor: “Elementul pozitiv este că acest joc îl scoate din casă şi îl încântă să facă mişcare. Dar nu prea îl las să iasă singur pentru că stă cu ochii în telefon şi nu mai e atent când traversează strada, nu mai e atent la maşini. De asta îl şi supraveghez, ca să-l obişnuiesc să aibă o atenţie distributivă, nu numai asupra jocului, ci asupra a tot ce se întâmplă în jurul lui”.

Tinerii adunaţi în Parcul Unirii au răscolit după pokémoni cu atâta aplomb încât au dat şi peste un boschetar care adormise la umbră, ascuns în spatele unor tufişuri. Răpus de căldură şi de alcool, omul s-a uitat buimăcit la agitaţia stârnită în jur, după care s-a ghemuit înapoi pe pământul rece, continuându-şi somnul.

Vânătoarea de pokémoni din centrul Capitalei s-a încheiat după aproape o oră, când efectul “lure” se risipise şi figurinele erau tot mai greu de găsit. Gamerii s-au sfătuit câteva minute şi au hotărât să plece spre Parcul Tineretului, hotărâţi să caute pokémoni până la căderea întunericului.

image

Un cetăţean care dormea în Parcul Unirii a fost deranjat de vânătorii de pokemoni

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite