Israel a donat României 40 de concentratoare de oxigen. O echipă medicală va ajunge la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Ambasadei Israelului la Bucureşti au anunţat că astăzi au sosit primele concentratoare de oxigen donate de Israel către România şi că sprijinul va continua. Foto: Ambasada Israelului în România
Reprezentanţii Ambasadei Israelului la Bucureşti au anunţat că astăzi au sosit primele concentratoare de oxigen donate de Israel către România şi că sprijinul va continua. Foto: Ambasada Israelului în România

România a primit din partea Israelului 40 de concentratoare de oxigen. Totodată, o echipă medicală va ajunge, duminică, în ţară pentru a ajuta în combaterea pandemiei.

”Astăzi au sosit primele concentratoare de oxigen donate de Israel statului român, aflat în luptă strânsă cu virusul SARS-CoV-2. Ajutorul oferit de către Israel constă în oferirea a 40 de concentratoare de oxigen şi trimiterea unei echipe de specialişti israelieni în terapie intensivă şi logistică, pentru a veni în ajutorul personalului medical român, care face eforturi considerabile în scopul salvării de vieţi”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

La rândul lor, reprezentanţii Ambasadei Israelului la Bucureşti au anunţat că astăzi au sosit primele concentratoare de oxigen donate de Israel către România şi că sprijinul va continua.

"România trece printr-o perioadă dificilă. Pacienţii infectaţi cu coronavirus au nevoie de o atenţie medicală deosebită şi aceste concentratoare de oxigen îi vor ajuta în procesul de vindecare. Totodată, la finalul acestei săptămâni va ajunge la Bucureşti şi o echipă de specialişti israelieni în terapie intensivă covid şi logistică, pregătiţi să meargă oriunde este nevoie în România, pentru a veni în ajutorul personalului medical. Vom continua să sprijinim România, o ţară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăşi acest impas cât mai repede", a afirmat ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, citat în comunicat. 

Demersului iniţiat de Ambasada Israelului i s-au alăturat şi companiile israeliene AFI Europe România şi Elbit Systems, precizează misiunea diplomatică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite