Irakul instaleaza explozibil in apropierea terenurilor petrolifere

Presedintele irakian, Saddam Hussein, se pregateste sa instaleze cantitati mari de explozibil in apropierea terenurilor petrolifere, cu scopul de a le distruge, in cazul unei interventii militare


Presedintele irakian, Saddam Hussein, se pregateste sa instaleze cantitati mari de explozibil in apropierea terenurilor petrolifere, cu scopul de a le distruge, in cazul unei interventii militare americane impotriva tarii sale, a transmis, luni seara, postul de televiziune NBC News. Companii irakiene au cumparat explozibil, pe care l-au instalat in zonele de productie, pentru a arunca in aer terenurile petrolifere, a aratat postul de televiziune, care a citat responsabili militari a caror identitate nu a fost insa dezvaluita. Potrivit NBC News, irakienii doresc sa lase impresia ca acest explozibil este necesar pentru prospectia de petrol. Cu toate acestea, potrivit unor responsabili din cadrul serviciilor secrete americane, cantitatile de explozibil sunt mult superioare celor necesare unei intrebuintari normale. In eventualitatea unui razboi, militarii americani vor incerca sa securizeze terenurile petrolifere, inca din momentul lansarii operatiunii. Cu toate acestea, este putin probabil sa reuseasca sa securizeze, in timpul necesar, cele 1.500 de puturi de petrol. In 1991, militarii irakieni au incendiat, in Kuwait, 730 de puturi de petrol, inainte de a se retrage din aceasta tara, producand pierderi masive economiei kuwaitiene. Kuwaitului i-au fost necesare opt luni si 40 de miliarde de dolari pentru stingerea incendiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: