IPS Teodosie s-a răzgândit în privinţa vaccinului anti-COVID: „M-am documentat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie FOTO Arhivă
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie FOTO Arhivă

După luni de zile în care a sfidat restricţiile, arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a dat de înţeles că şi-a schimbat opinia în privinţa vaccinului după ce s-a informat mai mult, iar acum studiază subiectul mai în detaliu pentru o părere avizată, în contextul unui material informativ distribuit de Patriarhia Română referitor la vaccinarea împotriva COVID-19.

"Sunt într-un studiu foarte bun şi am gânduri pozitive. Am dobândit nişte cunoştinţe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Şi nu am fost informaţi, maine voi fi mai informat şi vă voi spune", le-a spus IPS Teodosie jurnaliştilor, potrivit Digi 24.

La întrebarea dacă s-a răzgândit, a răspuns: „Nu că părerea, m-am documentat. Nu umblăm cu păreri, umblăm cu cunoştinţe solide, ştiintifice”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis într-un comunicat că un material informativ referitor la vaccinarea împotriva COVID-19 a fost distribuit tuturor ierarhilor români ortodocşi, astfel încât fiecare să-şi bazeze opţiunea pe o informare serioasă, potrivit Agerpres, citat de Digi 24.

"Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broşura informativă cu titlul: 'Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA - Gratuită, Voluntară, Sigură', document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare", a spus luni Bănescu într-un comunicat remis presei.

Citiţi şi:

 

Plângere penală pe numele ÎPS Teodosie. Reacţia Arhiepiscopiei: „Nu poartă el răspunderea distanţării fizice”

Puhoi de oameni, unii fără mască, la Boboteaza din Portul Tomis. ÎPS Teodosie: „Au făcut vaccinul înotând în mare” FOTO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite