Ioan Rădoi: "Metrorex ar putea declanşa o nouă grevă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Uniunii Sindicateloer Libere Metrorex, Ion Rădoi, a declarat joi, că există posibilitatea ca să se declanşeze o nouă grevă la metrou, deoarece revendicările angajaţilor nu au fost rezolvate.

NU RATA:

Protest în Gara Braşov

Afirmaţia lui Rădoi vine după ce Curtea de Apel a declarat ca nelegală greva din noiembrie 2009. Liderul sindicatelor din Metrorex susţine că sindicaliştii se vor întâlni la începutul săptămânii viitoare pentru a stabili modul în care vor demara acţiunile de protest. Problema principală a lucrătorilor este contractul colectiv de muncă.

Mai citiţi şi:

Metrorex are datorii de 25 milioane euro la „întreţinere“

Directorul Metrorex: la finele anului viitor sigur vom avea lifturi la metrou

"De fiecare dată am fost acuzaţi că există un disconfort atunci când este o grevă. Ce să facem, acesta este domeniul nostru de actualitate. Noi nu dorim o majorare a fondului nostru de salarii în mod necugetat, dar nici nu poţi să nu respecţi legea şi să uiţi că acest contract colectiv de muncă a expirat la 1 noiembrie", a precizat Rădoi la postul de radio Realitatea FM.

Curtea de Apel a stabilit că greva din noiembrie 2009, de la metrou, a fost legală, admiţând recursul formulat de Sindicatul Metrorex şi modificând sentinţa pronunţată anterior de Tribunalul Bucureşti, prin care acţiunea sindicală a fost declarată ilegală.

Decizia pronunţată de Curtea de Apel este irevocabila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite