Articol publicitar

Investigaţie şi video - noile categorii la Premiile Superscrieri, ediţia a VI-a

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
superscrieri

Cine mai crede că e greu în România să găseşti autori în care să ai încredere că povestesc despre fapte şi oameni din realitate doar prin prisma adevărului? De şase ani, Superscrieri îi adună pe cei care au curaj şi răbdare să descopere şi să spună poveştile care ne informează corect, care ne emoţionează şi care ne mişcă spre înainte.

Fundaţia Friends For Friends (FFFF), susţinută de prieteni şi parteneri, deschide înscrierile la cea de-a şasea ediţie a competiţiei Premiile Superscrieri, non-ficţiuni care schimbă lumea.

Competiţia se adresează tuturor autorilor de limbă română – consacraţi sau nu, din presa tipărită sau de pe platforme digitale sau TV/video, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori. Una dintre noutăţi este că Superscrierile se deschid şi pentru autorii din Republica Moldova care publică materiale în limba română. Înscrierile au loc până pe 30 septembrie. După procesul de jurizare, câştigătorii vor fi anunţaţi în luna noiembrie, în cadrul Galei de Premiere.

În aceşti şase ani, competiţia şi-a adaptat categoriile de concurs la tipul de conţinut preferat de autori şi căutat de cititori. Anul acesta, pe lângă categoriile tradiţionale de Reportaj şi Portret, categoria Opinie devine mai complexă – Opinie – New Media & Blogging – deschizând posibilitatea de a participa cu acest tip de conţinut publicat şi în alte media (precum vblogs sau podcast). Cele două categorii complet noi sunt reprezentate de Investigaţie şi de TV&video jurnalism. Premiul I pentru fiecare categorie este în valoare de 500 de euro.

Pe lângă aceste cinci categorii, se va desemna în continuare cel mai de impact material înscris, ca premiul special Superscrierea Anului (în valoare de 1000 de euro) şi Premiul Juriului (suma taxei de participare la concurs). FFFF va oferi noi premii speciale, reprezentate de suma de bani adunată din vânzarea cărţii Superscrieri, precum şi o nouă serie de premii onorifice, ce vor fi anunţate pe parcursul ediţiei.

Juriul confirmat până în acest moment este reprezentat de Teodor Tiţă - preşedintele juriului, Cătălin Tolontan, Dan Duca, Emilia Şercan, Florin Negruţiu, Irina Păcurariu, Luiza Vasiliu, Mona Dîrţu, Mihnea Măruţă, Oana Giurgiu, Paul Radu, Simona Tache, Vlad Mixich.

superscrieri

„Superscrieri are ceva ce nu multe astfel de concursuri au reuşit să aibă sau să păstreze: consecvenţa şi permanenta dorinţă de a rămâne în avangarda fenomenului jurnalistic românesc. Avangardă pe care adesea a răsplătit-o, a încurajat-o şi a cultivat-o, poate mai mult decât oricine altcineva. Anul acesta am ales să introducem două noi categorii: investigaţie şi jurnalism video. Investigaţia pentru că, fără anchete, jurnalismul ar fi mult prea puţin util. Secţiunea video urmăreşte să contribuie la întoarcerea atenţiei publicului român către o zonă care în exterior a luat o amploare explozivă. Video înseamnă şi jurnalism, nu numai entertainment. Şi credem că România furnizează deja exemple de jurnalism video de calitate.” declară Teodor Tiţă, preşedintele juriului

O iniţiativă care a devenit mai mult decât un concurs

Din 2011 şi până în prezent, Superscrieri a reuşit să atragă susţinători şi simpatizanţi cu ajutorul cărora a devenit mai mult decât o competiţie cu 700 de participanţi şi peste 70 de premianţi: a creat două programe de burse jurnalistice pe teme de interes public, Seminariile Superscrieri pentru noua generaţie de autori, a publicat o carte cu materiale premiate, două gazete şi o revistă; ultimul proiect lansat în 2016 este Masterclass-uri Superscrieri – întâlniri de bune practici în culisele jurnalismului de calitate.

Superscrieri este o iniţiativă independentă, realizată împreună cu oameni şi companii care conştientizează rolul poveştilor atent documentate şi bine spuse în evoluţia României:

BRD-Groupe Société Générale nu este doar pentru al treilea an succesiv aliatul de bază, ca patron al ediţiei 2016, ci şi partenerul împreună cu care FFFF a oferit până acum 12 burse jurnalistice pe tema educaţiei şi împreună cu care a lansat cartea „Superscrieri: drumul generaţiei noastre”, o colecţie în care se regăsesc materiale premiate la primele patru ediţii Superscrieri.

Avon Cosmetics România este pentru al treilea an sponsor principal şi partenerul împreună cu care FFFF a oferit 9 burse jurnalistice pe tema violenţa domestică

Fiecare dintre cele 5 categorii de concurs este sprijinită de câte un sponsor partener: Orange România, FAN Courier, Rogalski Damaschin Public Relations, Friends\TBWA.

superscrieri

Printre super-prietenii şi susţinătorii media se numără: Hotnews, Adevărul, Dilema Veche, Marie Claire,  Beau Monde, Scena9, Republica.ro, Şapte Seri, Decât o Revistă, The Power of Storytelling, Arte şi Meserii, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Frontline, Think Outside The Box, România Pozitivă, IGLOO Media, Veioza Arte, Editura Humanitas, Editura Publica şi mulţi alţii.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2016, exploraţi http://ffff.ro/superscrieri/.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite