Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce tradiţii sunt pentru spor şi sănătate în această zi de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe data de 21 noiembrie se sărbătoreşte Intrarea Maicii Domnului în Biserică, prima sărbătoare din Postul Crăciunului. Sunt numeroase tradiţii care se pot ţine pentru a atrage sporul şi sănătatea. În această zi este dezlegare la peşte.

Spiritele rele sunt alungate de un ritual special

Împotriva farmecelor şi a pagubei, în ziua sărbătorii se ung uşile şi ferestrele cu usturoi, pentru a învinge spiritele rele care sunt foarte active în această zi.

Fetele necăsătorite îşi vor afla ursitul

În mediul rural, fetele necăsătorile, care vor să-şi afle ursitul, merg la fântâna din sat cu o lumânare albă. La cântatul cocoşului, fiecare fată aprinde lumânarea aşezată pe marginea fântânii şi priveşte în fântână. Pe luciul apei, fata care împlineşte ritualul are şansa să vadă chipul ursitului ei.

Credincioşii cinstesc sărbătoarea prin rugăciune şi ofrande

Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului În Biserică este cinstită de credincioşi prin evlavie şi prin ofrande. Bucate de post, preparate de peşte şi lumânări sunt duse la biserică şi sfinţite; apoi, aceste ofrande sunt împărţite copiilor şi săracilor din comunitatea respectivă. Gospodarii care împlinesc an de an tradiţiile specifice sărbătoarii spun că praznicul de Vovidenie le aduce spor în hambare şi belşug în gospodărie.

Citeşte continuarea pe click.ro

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite