Institutul „Matei Balş” nu mai are paturi libere pentru pacienţii COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Institutul Matei Bals coravirus Covid 19 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Institutul Matei Bals coravirus Covid 19 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală este la capacitate maximă, având toate cele circa 640 de paturi ocupate, şi nu se mai fac internări. Situaţia vine în contextul creşterii semnificative a numărului de cazuri din ultima săptămână.

Institutul "Matei Balş" este plin, toate cele 640 de locuri sunt ocupate.

La Institutul "Victor Babes" sunt 450 de locuri, din care mai sunt libere 150. Conducerea unităţii sanitare se aşteaptă ca până la finalul acestei săptămâni să fie ocupate toate locurile, pentru că vin mulţi pacienţi şi, în plus, sunt preluaţi pacienţi şi de la alte spitale, aşa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum îşi reface circuitele pentru a-şi relua activitatea, informează Digi24.

Institutul "Victor Babeş" a preluat 15 pacienţi de la Colentina, este vorba despre persoane care nu au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Până în prezent, în România au fost confirmate 22.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronvirus. Au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 345 de cazuri noi. Este cea mai mare creştere din ultimele 6 săptămâni. Pe 7 mai numărul de cazuri depăşea 390. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.117 au fost declarate vindecate şi externate. Până astăzi, 1.451 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite