INS: Cartofii, fructele şi zahărul s-au scumpit cel mai mult în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), alimentele care s-au scumpit cel mai mult în februarie, comparativ cu luna ianuarie, sunt cartofii, fructele, zahărul făina, uleiul, laptele de vacă şi conservele de legume.

Produsele alimentare au înregistra creşteri de preţ, în medie, cu 0,77% în februarie, faţă de ianuarie 2011.

Vezi aici comunicatul INS.

Cartofii s-au scumpit cu 10,34%, fructele proaspete cu 4,07%, zahărul cu 3,52 %, uleiul cu 2,67%, făina cu 2,01%, laptele de vacă cu 2,39% şi conservele de legume cu 7,98%.

Creşteri mai moderate au suferit mălaiul - 1,03%, produsele de franzelărie - 1,59%, citricele şi alte fructe meridionale - 1,17%, brânza de oaie - 1,22% şi mierea de albine - 1,13%. Iar, scăderi ale preţurilor s-au înregistrat în februarie doar la ouă, care s-au ieftinit cu 2,21%.

În cazul produselor nealimentare, preţurile au crescut cu 0,27%. Cel mai mult s-au scumpit tutunul şi ţigările - 1,44%, ţesăturile - 0,24%, lacurile şi vopselele - 0,23%, în timp ce autoturismele şi piesele de schimb s-au ieftinit cu 0,12%, încălţămintea cu 0,05%, frigiderele şi congelatoarele - 0,03%, maşinile de aragaz, buteliile şi maşinile de spălat cu 0,02%.

Tarifele serviciilor au înregistrat în februarie o creştere de 0,03%. Tarifele pentru apă, canal şi salubrizare au crescut cu 0,57%, în timp ce transportul rutier s-a scumpit cu 0,46%. În schimb, tarifele pentru transportul aerian şi cele pentru telefon s-au ieftinit cu câte 0,39%

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite