Informare meteo: Vremea rece şi ploile se menţin până vineri. La munte va ninge în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme rece şi ploioasă în ţară. La munte va ninge
Vreme rece şi ploioasă în ţară. La munte va ninge

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit informarea meteo de ploi, şi ninsoare la munte până vineri dimineaţă, la ora 10.00. Ploile se vor extinde, începând de joi şi până la sfârşitul săptămânii, mai întâi în Maramureş, Crişana şi în nord-vestul Transilvaniei, apoi în zonele din sud-estul ţării. În zonele montane, joi, este cod galben de ninsori.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 6 octombrie, ora 10:30, şi 7 octombrie, ora 10:00, în Maramureş, Crişana, precum şi în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 litri/metrul pătrat şi, izolat, 25 — 30 l/mp.

La munte, în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, în special, vor predomina ninsorile şi se va depune nou strat de zăpadă. 

Vântul va avea intensificări în nord-vestul ţării, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafală vor atinge 65 - 70 de kilometri pe oră.

Vremea se va menţine deosebit de rece în special în regiunile intracarpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania şi pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei şi al Munteniei, unde se va produce brumă.

Ploile se vor extinde treptat, de vineri seară până sâmbătă după-amiază, şi vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est, unde cantităţile de apă vor fi însemnate. 

Cod galben de ninsori

Meteorologii au anunţat, joi, până la ora 16.00, cod galben de ninsori în judeţele Alba, Hunedoara, Bihor, Arad, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Cluj, în zonele de munte.

Ninsoarea moderată va scădea vizibilitatea sub 100 de metri, iar rafalele de vânt vor avea viteze de 50-70 Km/h, care vor viscoli ninsoarea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite