INFOGRAFIE Bazele de atac ale Marii Britanii, Franţei şi SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început războiul în Libia. Operaţiunea coaliţiei internaţionale mandatată de NATO se numeşte "Odyssey Dawn".

Franţa a fost prima ţară care a trimis avioane de recunoaştere în spaţiul libian. Avioanele franceze au distrus patru tancuri libiene la sud-vest de Benghazi. 20 de avioane franceze au intrat în misiune în Libia. Portavionul Charles de Gaulle, ancorat la Toulon, va porni duminică spre Libia.

Armata britanică a lansat rachete Stormshadow de la bordul mai multor avioane Tornado GR4, care au decolat direct de la baza aeriană Marham, din estul Angliei. Operaţiunea de bombardare a fost susţinută de aeronave de realimentare VC10 şi Tristar, precum şi de un aparat de recunoaştere E3D Sentry and Sentinel. În ceea ce priveşte rachetele de croazieră Tomahawk Land Attack Missiles (TLAM), acestea au fost lansate de la bordul unui submarin clasa Trafalgar. Operaţiunile franceze se concentrează pe un perimetru de 100 - 150 de kilometri în jurul oraşului libian Benghazi.

SUA au trei submarine în Mediterana. SUA trimit miercuri spre Libia portelicopterul Bataan şi două nave de susţinere. Un comandant american a anunţat că în total 110 rachete Tomahawk au fost la lansate asupra obiectivelor din Libia. Rachetele americane au lovit "peste 20 de obiective", printre care sisteme de apărare antiaeriană şi noduri de comunicaţii strategice, toate situate pe coastă.

Avioane canadiene au plecat spre o bază militară din Italia şi sunt pregătite să ia parte la operaţiunea aeriană din Libia.

DAŢI CLICK PE INFOGRAFIE PENTRU O REZOLUŢIE MAI BUNA:

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite