Imagini incredibile la Institutul Oncologic Bucureşti. Zeci de pacienţi cu cancer, înghesuiţi pe holuri, aşteptând să fie testaţi de Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Cristina Severin
Facebook Cristina Severin

O postare însoţită de o fotografie a apărut astăzi pe o pagină de socializare. Fotografia a fost făcută la Institutul Oncologic din Bucureşti şi arată cum zeci de persoane stau la o coadă interminabilă într-un spaţiu închis.

”Aceasta este doar jumatate din coada la care stau bolnavii de cancer de la Fundeni, inainte de internare, pentru a fi testati de Covid. Este spatiu inchis, doamnelor si domnilor, cei mai multi dintre oamenii de acolo au sistemul imunitar compromis din cauza citostaticelor, doar ca unora dintre dumneavoastra nu li se pare nimic "fishy" in atitudinea autoritatilor fata de noi toti. Pe de o parte, purtam masti toata ziua, ne vor inchide noaptea in case, pe de alta, in spitalele de stat se intampla ce vedeti si dumneavoastra. Cum de se raspandeste sarscovul asa repede? Cum vedeti. Imaginea este de azi”, se spune în postarea de pe pagina de Facebook a Cristinei Severin. 

”Mă sună multă lume, nu eu am facut poza, mi-a trimis-o cineva disperat de cât mai are de stat. Înţeleg că astăzi nu s-au respectat biletele de ordine, nu am idee de ce, şi-a ieşit ce vedeţi. Nu ştiu câtă lume era la coadă. Să sperăm că s-a întâmplat doar azi”, mai spune Cristina Severin.

Cristina Severin postează şi reacţia conducerii Institutului Oncologic Bucureşti

”Pacienţii care vin la recoltare trebuie să aibă Anexa 3, care este anexă pt testarea pacienţilor COVID. De cele mai multe ori pacienţii primesc de la medicul curant acea anexă. Dar se prezintă la spital cu recomandarea de testare, îşi iau un bon de ordine şi trebuie să aibă şi anexa 3. Se întâmplă şi s-a întâmplat şi astăzi (în ziua în care a fost făcută fotografia cu bolnavii la cozi - n.r.), sunt pacienţi care au venit, au luat bonul de ordine, dar nu aveau anexă, motivând că şi-au uitat-o acasă sau nu au primit-o de la medicul curant”, a spus managerul Institutului Oncologic.

”Au fost cazuri şi astăzi pentru că ei nu erau programaţi, că unii se trezesc că se simt rău şi vor să îşi facă o internare. Sunt pacienţi care au fost programaţi vineri şi nu au avut cu ce să ajungă, vin astăzi. Am introdus sistemul de programări online, nu a funcţionat, sunt foarte puţini pacienţi care s-au programat în acest sistem”, a explicatt  Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic din Capitală, pentru Digi24.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite