Imagini impresionante cu mâinile medicilor care îngrijesc pacienţi COVID, după o zi în combinezon FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Solidaritatea Sanitară a lansat un album dedicat cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, iar în imagini pot fi observate efectele fizice lăsate de purtarea combinezoanelor.

În imagini se văd cadrele medicale aflate la datorie, îmbrăcate în echipamente individuale de protecţie şi desfăşurându-şi activitatea în condiţii de muncă la foc automat. Cadrele medicale pot adăuga poze în album, în aşa fel încât oamenii să aibă o imagine clară a ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar din România în actuala pandemie.

GALERIE FOTO

„A sta îmbrăcat în acel costum te costă din două puncte de vedere. Primul este pur fizic: transpiri foarte mult, după ce l-ai pus pe tine nu-l mai poţi da jos, nu te poţi duce la toaletă. Altă componentă este legată de momentul în care ai de făcut manevre mai subtile, iar ochelarii se aburesc şi atunci efortul este mult mai mare. Noi, ca sistem de sănătate, suntem foarte înapoiaţi. Plătim pentru anii în care ne-am dezinteresat de politica de personal, nu mă refer numai la medici”, a declarat Florin Chirculescu, vicepreşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

Albumul Străduinţei şi al Suferinţei reprezintă totodată un suport vizual, adecvat noului context, pentru solicitările pe care Federaţia „Solidaritatea Sanitară” le-a înaintat în mod repetat Guvernului privind măsurile de protecţie şi recompensă a salariaţilor din sănătate. 

Solicitările Federaţiei vizează o reformă reală a condiţiilor de muncă a salariaţilor aflaţi în prima linie a luptei împotriva COVID-19 şi realizarea unui plan naţional de protecţie, bazate pe negocierea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor corespunzător noului context. Principala miză a acestor solicitări o constituie conservarea şi dezvoltarea celei mai bune resurse a aceste ţări în contextul actualei lupte: salariaţii din sănătate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite