Hotnews: Angajaţii spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei riscă să fie concediaţi dacă vorbesc cu jurnaliştii

Hotnews: Angajaţii spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei riscă să fie concediaţi dacă vorbesc cu jurnaliştii

Gabriela Firea / FOTO Inquam Photos

Angajaţii spitalelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei riscă să fie concediaţi dacă vorbesc cu presa, prevede regulamentul intern pentru anul 2020 al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), aprobat pe 19 decembrie anul trecut, informează Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit regulamentului, singurii angajaţi ai spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei care pot vorbi cu jurnaliştii sunt purtătorii de cuvânt, iar aceştia au obligaţia de a informa conducerea ASSMB în legătură cu informaţiile solicitate.
 
Regulamentul intern al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) prevede, la capitolul "Relaţiile cu presa": "Art. 61 În situaţia în care vreun salariat este contactat de către jurnalişti/ziarişti, acesta îi va îndruma către purtătorul de cuvânt desemnat, care va informa conducerea ASSMB cu privire la informaţiile solicitate. Salariaţii nu vor furniza reprezentanţilor presei informaţii privind ASSMB sau în numele acesteia, cu excepţia cazului în care au fost abilitaţi expres, în scris, în acest sens. Nerespectarea acestei reguli constituie abatere disciplinară şi se va sancţiona conform prevederilor prezentului Regulament Intern", scrie Hotnews.ro
 
La articolul 121(1) din regulament sunt trecute sancţiunile disciplinare pe care ASSMB le poate aplica în cazul angajaţilor instituţiei şi ai spitalelor din subordine care săvârşesc abateri disciplinare. Sancţiunile merg de la avertisment scris, retrogradarea temporară (cel mult 60 de zile) din funcţie cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea sau reducerea salariului de bază pe 1-3 luni cu 5-10% până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
 
Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, are în subordine 19 spitale: Spitalul Colentina, Spitalul Colţea, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Spitalul de Boli Infecţioase dr. Victor Babeş, Spitalul Clinic de Urologie Theodor Burghele, Spitalul Clinic Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila, Spitalul Sf. Stelian, Spitalul Filantropia, Spitalul Foişor, Spitalul Gomoiu, Spitalul de Psihiatrie Titan, Spitalul Malaxa, Spitalul de Psihiatrie Al. Obregia, Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Dan Theodorescu, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Panait Sârbu (Maternitatea Giuleşti), Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan, Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Sf. Luca şi Centrul de Boli Reumatismale Dr. I. Stoia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările