“Homosexualitatea preoţilor catolici nu mai este un tabu pentru credincioşi” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele două subiecte abordare astăzi de presa din Peninsulă sunt chestiunea parteneriatului dintre Alitalia şi Air France, precum şi criza europeană a gazului metan.

“Alitalia: Berlusconi este pentru parteneriatul cu francezii”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. Se va merge înainte cu parteneriatul Alitalia – Air France. Aceasta este hotărârea adoptată în cadrul întâlnirii de ieri dintre liderul partidului Liga Nordului, Umberto Bossi, reprezentanţii CAI (Compania Aeronautică Naţională), primarii oraşelor Milano şi Roma şi premierul Silvio Berlusconi. În ceea ce priveşte compania Lufthansa, primul ministru a explicat că germanii nu au prezentat până acum nicio ofertă concretă în vederea încheierii unui parteneriat cu Alitalia.

“Criza gazului: Moscova acceptă observatorii UE”, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”. După o lungă zi dedicată în totalitate tratativelor, Rusia a acceptat, în sfârşit, sosirea în teritoriu a observatorilor Uniunii Europene. Sarcina acestora va fi aceea de a controla modul în care se furnizează gaz metan ţărilor Uniunii Europene, prin intermediul Ucrainei. Acceptul Rusiei este un semnal pozitiv pentru reînceperea alimentării cu gaz rusesc a Europei.

“Homosexualitatea preoţilor catolici nu mai este un tabu pentru credincioşi”, relatează cotidianul “La Repubblica”. Cititorii au reacţionat pozitiv la un articol despre homosexualitatea clerului, publicat ieri de către revista italiană “Avvenire”. Articolul a tratat, de altfel, şi alte probleme de actualitate, cum ar fi implicarea preoţilor catolici în politică, precum şi raporturile dintre cler şi mass media. Articolul a remarcat, de asemenea, o îmbunătăţire a atitudinii credincioşilor cu privire la chestiunea homosexualităţii în rândul preoţilor catolici.

“Obama a lansat propriul său plan anti-criză”, scrie cotidianul “La Stampa”. Preşedintele american Barack Obama a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, principalele măsuri conţinute de planul său de luptă împotriva crizei economice. Astfel, Obama a declarat că va încerca să dubleze în următorii trei ani producţia de energie alternativă în Statele Unite. O altă măsură promisă de preşedintele american este aceea a reducerii impozitelor cu 1000 de dolari, pentru 95% dintre familiile americane.

“Aeroportul Fiumicino în haos. Ieri au fost anulate 135 de zboruri”, titrează cotidianul “Il Tempo”. Ieri a fost o nouă zi de haos pentru pasagerii companiei Alitalia. Au fost anulate 135 de zboruri naţionale şi internaţionale ale companiei italiene, dintre care 81 de plecări şi 54 de sosiri, din cauza grevei personalului de sol al companiei Alitalia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite