Hitler şi Coaliţia pentru Familie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finele săptămânii trecute, postul de televiziune naţională a găzduit o dezbatere despre subiectul asupra căruia ni se va cere părerea în referendumul ce va să vină. Lume multă, şi de-o parte şi de alta, s-a adunat să zică ce crede despre familie, printre cei aduşi în discuţie fiind şi Hitler. Nu contează cum a ajuns menţionat în dezbatere, ci ceea ce contează sunt părerile exprimate.

M-a burversat afirmaţia conform căreia cel care a condus Al Treilea Reich (şi politicile sale naţionaliste, naziste şi rasiste) e considerat, până în anul 1942, un lider normal. Ideea că Adolf Hitler a ”înnebunit după 1942”, idee sustinută de dl. Gheorghe Iancu, cadru didactic universitar, prezent în tabăra Coaliţiei pentru Familie ca susţinător al acesteia, mă face să cred că autorul acestei fraze consideră că până la momentul menţionat politica promovată de acesta a fost una a umanităţii şi specifică unui lider ce promova dialogul, dezvoltarea şi înţelegerea între popoare. Trist este că emitentul acestei opinii, fost Avocat al Poporului, a uitat de o serie de evenimente realizate de regimul coordonat de Adolf Hitler până în anul în care atacă Rusia, evenimente care arătau, pentru toţi ce doreau să vadă, încotro se vor îndrepta lucrurile. Pentru domnia sa, dar şi pentru membrii şi susţinătorii CpF, câteva informaţii despre ideile şi acţiunile coordonate de Hitler în primii 9 ani de la preluarea puterii:

-          1933 – se instaurează dictatura hitleristă (Gleichshaltung)

-          1935 - se instituie legile rasiale de la Nurnberg, care devin instrumentul legal pentru epurarea etnică.

-          În anul 1936 se înfiinţează ”Biroul central al Reichului pentru combaterea homosexualităţii şi avortului”. Este anul în care începe vânătoarea homosexualilor, ideile folosite fiind relativ similare cu cele dezvoltate, în acest moment, de cei ce doresc să ne protejeze, prin schimbarea Constituţiei.

-          1939 este anul în care se iniţiaza programul Aktion T4, program are ca rezultat moartea, în numai 2 ani, a 100.000 de persoane cu boli mintale internaţi în instituţii.

-          1940 se înfiinţează ghetoul de la Varşovia şi cel din Cracovia. Este anul din care se foloseşte termenul de ”şoa” pentru a face referire la holocaustul din Europa.

-          Chiar în 1942, romii devin ”beneficiari” oficiali ai Legilor Rasiale. Neoficial erau de ceva vreme. Măsurile de exterminare se aplică cu cea mai mare rigoare. În doar 3 ani cam 500.000 devin cenuşă.

   În anul 1942, 6 dintre lagărele de exterminare erau deja operaţionale, cel mai cunoscut fiind cel de Auschwitz. Încă din 1941, în camerele morţii se folosea Cyclon B.

   Câteva milioane de morţi, zeci de ghetouri, restrângerea libertăţilor, controlul asupra trupurilor femeilor, promovarea unor legi de promovare a purităţii etnice, anexarea unor teritorii şi moarte celor ”inferiori”. Toate acestea au fost făcute în numele, şi cu sprijinul, unor majorităţi care şi-au impus voinţa şi au creat legi după gândirea lor.  

Nu-i aşa că cele mai sus enunţate sunt măsuri ”normale” promovate de un regim coordonat de un om ”normal”? Nu-i aşa că mulţi dintre ce au auzit cele spuse la televizor, mai ales dacă sunt oameni simpli şi fără prea multă educaţie, nu pun la îndoială afirmaţiile unui cadru didactic universitar şi fost Avocat al Poporului care-şi susţine punctul de vedere aflat la drepta unui preot îmbracat în sutană (care, el însusi, prin tăcere, devine complice la această abominabilă minciună/manipulare)? Nu-i aşa că ideea referendumului nu are nicio legătură cu protejarea noastră ci cu dorinţă unora de a-şi impune frustrările, minciunile şi pseudo-superioritatea? Nu-i aşa că nimeni nu poate să ne spună ce aduce bun această restrângere pentru fiecare cetăţean al României şi cu ce ne ajută să devenim mai buni, mai educaţi şi mai bogaţi(mai ales suflteşte)? Nu-i aşa că dacă le iese chestiunea cu referendumul vor avea argumente şi mai puternice să continuie să propună idei prin care să ne încerce să ne controleze libertăţile, trupurile şi chiar alegerile?

Această afirmaţie m-a făcut să înţeleg, odată-n plus, nivelul de înţelegere şi toleranţă pe care îl au cei ce susţin ideile CpF şi mai ales pericolul pe care ideile promovate de aceştia îl reprezintă pentru România. Le susţin dreptul de a se exprima, chiar dacă ceea ce susţin, şi modul cum o fac, mi se pare grotesc. Sper din tot sufletul ca cei care promovează bunul simţ, respectul şi toleranţa, învăţând din lecţiile istoriei, să fie cu mult mai mulţi.

Fragmentul în cauză îl puteţi vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=WfL72RqK55I  Puteti urmări întreaga emisiunea ”Recurs la morala”, realizată de Luminiţa Velciu, pe www.tvrplus.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite