Hai, bre, luăm şi noi o pauză cu mândria de a fi Soroşişti?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soros a făcut bani la fel de imoral şi de lipsit de etică precum Patriciu, Voiculescu, Vîntu, Adamescu, Ghiţă, Hrebenciuc, Căşuneanu, Truică, Tăriceanu, Şova, Pandele, Cocoş, Pinalti, Mazăre, Vanghelie, Mănescu şi toţi şmecherii tranziţiei din Europa de Est.

Singura diferenţă este că a făcut bani cam cât toţi ăştia la un loc şi că a încercat, cu o parte din banii lui, să facă şi lucruri bune.

Da, e bine că s-au făcut multe lucruri foarte faine cu banii lui Soros în România şi că foarte mulţi care nu ar fi putut să aibă acces la o educaţie de calitate au putut să îşi facă studiile pe banii luaţi haiduceşte (a se citi speculaţii financiare) de la englezi sau de prin alte părţi.

Dar banii ăia cam miroseau, iar câteodată chiar puţeau. 

Nu aşa de rău cum puţeau banii făcuţi de Patriciu, de Voiculescu sau de alţi moguli mafioţi din presa şi din politica de la noi, dar sigur nu erau bani făcuţi într-un mod etic. 

E drept că banii lui Soros au contribuit la economia României şi nu au fost furaţi sărăcind România, cum e cazul averilor politicienilor noştri mârlani şi sociopaţi. La fel de drept este că o mulţime de ONG-uri  superfaine nu ar fi existat nicicând dacă nu era Soros. În România nu avem încă o cultură a donatorilor, iar clasa politică a considerat că orice facere de bine a oricărui ONG neafiliat la partid e viol de mama lui Dragnea/Antonescu/ Iliescu/Băsescu. 

Da, este scârbos că oameni care au făcut toată viaţa lor bani lucrând pentru unii dintre cei mai mari prăduitori ai României, lighioane toxice precum Vîntu, Voiculescu, Dan Diaconescu, Ghiţă, securişti dovediţi ca Roşca Stănescu şi mâncători de rahat profesionişti ca Ciuvică şi Chirieac au reuşit să vândă o poveste aberantă şi ilară despre cum suge Soros sângele României, vânează PSD şi a pus bani pe capul lui Dragnea şi pe cel al lui Firea.  Este extrem de trist că o mulţime dintre compatrioţii noştri cred tâmpeniile spuse la Antena 3 şi la RTV de către tot felul de melci plătiţi şi nebuni deliranţi.

Dar toate astea nu înseamnă că noi ar trebui să combatem sociopatia goarnelor ăstora cu schizoidia noastră.

Nu toţi cei care au primit bani de la Soros i-au folosit pentru scopuri bune. Sunt îndeajuns de mulţi bani care au fost fraudaţi şi din banii de la Soros. La fel cum se întâmplă cu orice alţi bani folosiţi pentru finanţarea iniţiativei civice. Nu de alta, dar mulţi politicieni corupţi şi-au făcut mâna în societatea civilă, punându-şi bazele carierei în cadrul unor ONG-uri şi al unor sindicate.

Lumea asta e construită prost, cu o mulţime de paradoxuri, compromisuri şi greşeli. Folosirea banilor lui Soros pentru a face lucruri bune nu rezolvă deloc dilema etică în ceea ce priveşte faptul că am folosit bani făcuţi imoral.

Iar asta ar trebui să fie pentru noi o lecţie şi nu un motiv de mândrie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite