Guvernul şi Patriarhia se contrazic pe tema Slujbei de Înviere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Prim-ministrul Florin Cîţu a dezvăluit, marţi, cum se vor ţine slujbele de Paşte în acest an, precizând că urmează ca miercuri să mai aibă o discuţie cu reprezentanţii cultelor religioase cu privire la noaptea de Înviere. Şeful Executivului vorbea despre organizarea slujbelor în aer liber, dar a fost repede contrazis de reprezentantul Patriarhiei, care a precizat că slujbele vor continua şi în interior, cu un număr limitat de credincioşi.

 „Slujba de Înviere are partea ei primă la care participă credincioşii în număr mai mare, care se desfăşoară afară, după aceea, această majoritate a credincioşilor se retrage spre casă. Cei care vor rămâne, evident că vor putea rămâne atât în curtea bisericii, vor fi locuri foarte precis marcate, dar şi în interior, unde clericii se vor retrage să slujească până la capăt Sfânta Liturghie”, a arătat Vasile Bănescu, oficialul Patriarhiei.

Reamintim că în noaptea de Înviere este permisă circulaţia între orele 22.00 şi 5.00 doar pentru persoanele care merg la slujbele religioase.

Cum ar putea scăpa restaurantele de restricţii

Premierul Florin Cîţu a anunţat că poartă discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa, arătând, în acest context, că restaurantele care au tot personalul vaccinat împotriva COVID-19 „ar putea avea un statut special”, în sensul în care ar putea rămâne deschise chiar şi atunci când rata de infectare creşte într-o localitate.

„Pentru restaurante am propus, discutăm, nu este o decizie luată, dar discutăm ca dacă îşi vaccinează tot personalul (...) să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci poţi fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă, creşte, scade rata de incidenţă, se închide. Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a afirmat Florin Cîţu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite