Guvern: Locuinţele cu destinaţie mixtă vor fi impozitate ca fiind rezidenţiale dacă cheltuielile cu utilităţile nu sunt deduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis, în şedinţa de vineri, să modifice normele privind impozitarea locuinţelor cu destinaţie mixtă sau nerezidenţială, precizând că acestea vor fi impozitate ca locuinţe cu statut rezidenţială, fără majorări, dacă plata utilităţilor nu este dedusă, a anunţat purtătorul de cuvânt Dan Suciu.

"Distincţia în acest moment devine foarte clară. Locuinţa în care îşi desfăşoară activitatea, dacă cheltuielile cu utilităţile nu sunt deduse, atunci impozitarea aceasta se va face conform unei locuinţe cu statut rezidenţial, adică nu se majorează acest impozit", a precizat Suciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cazul în care suprafeţele folosite în scop rezidenţial şi cele folosite în scop nerezidenţial nu pot fi evidenţiate distinct, dacă proprietarul depune declaraţia privind destinaţia mixtă a clădirii, însoţită de o declaraţie pe propria răspundere prin care se atestă faptul că “nici una din cheltuielile cu utilităţile nu este înregistrată în sarcina persoanei care desfăşoară activitatea economică” se va datora impozitul pe proprietăţi utilizate în scop rezidenţial.

Prin cheltuieli cu utilităţile se înţelege cheltuieli comune aferente imobilului, energia electrică, gaze natural, termoficare, apă, canalizare, explică Guvernul.

O altă modificare ţine de tratamentul fiscal al terenurilor agricole intravilane.

"400 de metri din orice teren de genul acesta era impozitat ca şi cum ar fi avut o construcţie aşezată pe această suprafaţă. S-a renunţat la această prevedere", a mai spus Suciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite