Grupul de Comunicare Strategică: Doar şase paturi ATI mai sunt libere la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Şase paturi ATI mai erau disponibile, vineri, în toată ţara, pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, fiind vorba despre alte paturi decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

În Bucureşti, nu există paturi libere în prezent, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

„În data de 1 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt ocupate 1.391 de paturi ATI. La nivel naţional sunt libere 6 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în Bucureşti nu sunt paturi libere", a transmis, vineri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) discută, vineri seară, despre măsurile care vor fi adoptate în contextul depăşirii incidenţei de 7,5 la mie în Capitală.

Potrivit Prefecturii Capitalei, întrucât măsurile propuse de CNSU prin hotărârea nr. 76/30.09.2021 nu îşi produc efecte în afara aprobării lor prin acte normative ale Guvernului,  iar şedinţa de Guvern va fi sâmbătă, au fost convocaţi, vineri seară, membrii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceştia trebuie să constate încadrarea în limitele incidenţei cumulate în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în HG 932/2021 cu modificările şi completările ulterioare şi să decidă asupra măsurilor ce urmează a fi adoptate şi asupra termenului de intrare în vigoare a acestora.

Autorităţile au anunţat, vineri, că rata de infectare în Bucureşti a ajuns la 7,68  la mie, după ce joi a fost de 6,64 la mie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite