Gripa porcină a pus lacăt pe „Antipa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au intrat într-o mini-vacanţă de şapte zile
Elevii au intrat într-o mini-vacanţă de şapte zile

Începând de luni, timp de şapte zile, elevii Grupului Şcolar Ecologic şi de Protecţie a Mediului „Grigore Antipa“ din oraş nu vor veni la cursuri, deoarece trei adolescenţi de la clase diferite au contactat virusul A H1N1. Aceştia sunt trei băieţi de 15 ani, de clasa a IX-a.


Elevii nu prezintă simptome grave. Sunt izolaţi la domiciliu, unde primesc tratament special“, ne-a explicat Marin Buştuc, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău. În ultimele 24 de ore au mai fost depistate alte patru cazuri de gripă porcină.


Avem confirmarea că alţi trei elevi şi un adult au luat virusul A H1N1. Un elev de clasa a VI-a este din localitatea Nicolaie Bălcescu, un alt copil bolnav este în clasa a IX-a la Colegiul Anghel Saligny, iar din Gioseni a luat virusul un copil de doi ani“, ne-a mai explicat Marin Buştuc. În ceea ce priveşte adultul care a fost depistat cu gripă porcină, el are 39 de ani şi este din comuna Măgura.


Bărbatul a contactat o formă uşoară a bolii. Din acest motiv primeşte tratament ambulatoriu. I s-a impus să stea izolat de membrii familiei până când se va vindeca“, a încheiat directorul adjunct. La nivel naţional, s-au înregistrat până în prezent 3.881 de cazuri de gripă porcină. În judeţul Bacău cifra acestora a ajuns la 170.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite