Gripa şi noul coronavirus aveau acelaşi număr de victime în ziua instituirii stării de urgenţă. Cum a evoluat rata deceselor ulterior - INFOGRAFIC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
24 aprilie a fost ziua cu cel mai mare număr de pacienţi care au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus Imagine: Graphs.ro
24 aprilie a fost ziua cu cel mai mare număr de pacienţi care au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus Imagine: Graphs.ro

Numărul deceselor cauzate de infectarea cu tulpini ale virusului gripal a atins apogeul la sfârşitul lunii ianuarie, atunci când aproximativ 40 de persoane au murit, în comparaţie cu vârful deceselor cauzate de noul coronavirus, care s-a manifestat la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai, când doar într-o zi (24.04) nu mai puţin de 34 de pacienţi COVID-19 şi-au pierdut viaţa.

Un infografic publicat de platforma Graphs.ro arată că numărul deceselor provocate de virusul gripal, la instituirea stării de urgenţă, era la acelaşi nivel cu cel al pacienţilor decedaţi urmare a infectării cu noul coronavirus.

După instituirea stării de urgenţă însă, tot mai multe persoane şi-au pierdut viaţa după ce s-au infectat cu noul coronavirus, în timp ce numărul celor care au murit de gripă a început să scadă vertiginos.

Vârful pandemiei a fost atins în România în a doua jumătate a lunii aprilie – începutul lunii mai, iar numărul de infectări şi de decese a început să scadă înainte de instituirea stării de alertă. 

Ziua cu cele mai multe decese Covid-19

Pe 24 aprilie, în România au fost raportate 34 de cazuri de pacienţi care au pierdut lupta cu SARS-Cov-2.

Spre comparaţie, trei noi decese în rândul pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus au fost anunţate joi dimineaţa, ducând bilanţul total al deceselor la 1.299. Este vorba de un bărbat de 75 de ani din Ilfov, altul de 81 de ani din Tulcea şi un al treilea în vârstă de 67 de ani din Suceava, toţi cu alte afecţiuni cronice.

Totuşi, numărul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, joi, la 19.907 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 238 de noi îmbolnăviri. În acelaşi timp sunt înregistrate 1.299 de decese, iar 13.919 de persoane s-au vindecat. Numărul pacienţilor în stare gravă internaţi la terapie intensivă a ajuns la 153.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite