Gripa aviară şi cea porcină au trecut. ACUM există ameninţarea unui nou val de gripă suspectă. Află aici despre ce este vorba!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă tulpină virală a fost descoperită de oamenii de ştiinţă. Aceştia sunt îngrijoraţi de efectele pe care le-ar produce deoarece oamenii nu au mai fost expuşi acestui tip de virus.

Alertă de gripă! O nouă tulpină a fost descoperită în Statele Unite ale Americii, după ce 162 de pui de focă au fost găsiţi morţi. Potrivit publicaţiei mBio, vinovată de moartea focilor se face un virus, care iniţial, aparţinea tipului celei aviare, dar care are acum abilitatea de a se răspândi la foci.

Eddie Holmes, expert în evoluţia şi răspândirea gripelor din cadrul Universităţii Pennsylvania, susţine că noul virus trebuie monitorizat foarte atent pentru a se depista gradul de risc pe care-l prezintă pentru oameni.

„Există îngrijorarea că noul virus, descoperit la foci, este unul la care oamenii nu au mai fost expuşi niciodată. Este o combinaţie pe care nu am mai văzut-o", a declarat dr. Anne Moscona, profesor de microbiologie şi imunologie la Weill Cornell Medical College din New York.

Un alt specialist, Dr. Ian Lipkin, din cadru aceluiaşi centru de cercetări, spune că noua tulpină virală se adaptează mai bine la mamiferele-gazdă şi poate trece oricând la oameni, fiind un virus care trebuie neapărat ţinut sub observaţie.

Citeşte şi: Teroarea nopţii: paralizia în somn

sau Peste 200 de medicii români au dat statul în judecată la CEDO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite