Granturi de până la 1 milion de euro  pentru proiecte educative anti-extremism şi protecţia minorilor

Granturi de până la 1 milion de euro  pentru proiecte educative anti-extremism şi protecţia minorilor

FOTO: eithealth.org

Un nou fond de zece milioane de euro pentru proiecte cu impact social în combaterea extremismului sau protecţia online şi offline a minorilor este disponibil pentru ONG-uri, universităţi şi instituţii de cercetare, dar şi pentru companii private din Europa ce derulează programe sociale, a anunţat Google.

Apelul de finanţări va acorda granturi între 50.000 şi 1 milion de euro pentru proiecte ”axate pe combaterea urii şi a extremismului, atât online, cât şi offline, şi sprijinirea tinerilor şi a familiilor acestora pentru a deveni cetăţeni digitali mai bine informaţi” potrivit prezentării oficiale a programului.
 
Aplicaţiile se pot depune între 15 mai şi 28 iunie 2019 iar beneficiarii selectaţi anunţaţi în prima parte a anului 2020. Pot depune proiecte: organizaţii non-profit, instituţii academice sau de cercetare publice sau private sau
 societati comerciale cu scop social care au proiecte caritabile. Nu sunt eligibile persoanele fizice care nu fac parte dintr-o organizaţie. 
 
Google derulează apelul de finanţare în parteneriat cu Institutul pentru Dialog Strategic şi Ashoka, o reţea globală de antreprenori sociali. Apelul de finanţări va acorda granturi între 50.000 şi 1 milion de euro pentru proiecte ”axate pe combaterea uri şi a extremismului, atât online, cât şi offline, şi sprijinirea tinerilor şi a familiilor acestora pentru a deveni cetăţeni digitali mai bine informaţi” potrivit prezentării oficiale a programului.
 
Aplicaţiile se pot depune între 15 mai şi 28 iunie 2019 iar beneficiarii selectaţi anunţaţi în prima parte a anului 2020. 
 
Criterii de evaluare a proiectelor ce solicită finanţare: Impact, inovaţie, fezabilitate, scalabilitate.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: