Ghidul pelerinului la moaştele de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape un milion de pelerini sunt aşteptaţi să treacă pe la racla Sfintei Parascheva
Aproape un milion de pelerini sunt aşteptaţi să treacă pe la racla Sfintei Parascheva

Credincioşii care doresc să ajungă la Iaşi în preajma zilei de 14 octombrie pentru a se închina la racla Sfintei Parascheva îşi mai pot încă rezerva un loc de cazare.

Credincioşi care şi-au propus să ajungă zilele acestea la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva pot urma câteva sfaturi pentru a-şi face sejurul plăcut în capitala Moldovei.  Reprezentanţii hotelurilor din Iaşi spun că s-au făcut rezervări pentru această perioadă încă din vară. „Avem clienţi fideli care ne sună şi cu jumătate de an înainte pentru a face rezervări", a spus reprezentantul unui hotel de 2 stele din Iaşi. La hotelurile din această categorie, o cameră dublă poate ajunge şi până la 150 de lei pe noapte. În schimb, zilele acestea se mai pot găsi câteva locuri disponibile la pensiunile din oraş sau de la marginea acestuia, unde pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus se percepe o taxă de 220 de lei pe noapte.

10.000 de sarmale

O alternativă pentru odihnă ar fi cele două corturi uriaşe montate în faţa Catedralei Mitropolitane. „Pelerinii care stau la rând pentru a ajunge la racla Sfintei vor primi ceai cald şi pacheţele cu mâncare", dă asigurări Ninel Berneagă, reprezentantul Primăriei Iaşi.  Pe 14 octombrie, la ora 12.00, este programată masa pelerinului, la cantina din imediata apropiere a catedralei. Se vor servi aproximativ 10.000 de sarmale. Deşi vremea se va mai îndulci la Iaşi în următoarele zile, credincioşii vor avea de înfruntat temperaturi de 6-7 grade Celsius în timpul nopţii.

Cei care aleg să vină cu trenul şi coboară în Gara Mare pot ajunge pe jos la Catedrala Mitropolitană, pe o distanţă de doi kilometri, urmând traseul strada Gării - strada Arcu - Piaţa Unirii - Bulevardul Ştefan cel Mare. Pelerinii care vin cu maşina pe DE 583 intră în Iaşi pe Bulevardul Păcurari şi parcurg aproximativ cinci kilometri până în Fundaţie, zonă în care îşi pot parca autoturismele. Apoi se pot deplasa pe jos spre Bulevardul Ştefan cel Mare. Cei care vin cu maşinile dinspre Vaslui, pe DN24, pot ajunge în centrul oraşului pe traseul Bulevardul Socola - Podu Roş - strada Palat sau strada Sf. Lazăr, unde se mai pot găsi locuri de parcare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite