Ghid pentru  „Ziua Copilului“: unde îţi poţi duce prichindelul în oraşul tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aproape fiecare oraş administraţiile locale, fundaţiile sau asociaţiile nonguvernamentale organizează mai multe evenimente dedicate celor mici. Adevarul.ro vă prezintă o listă a evenimentelor din mai multe oraşe din ţară.

BUCUREŞTI. Timp de trei zile, Bucureştiul se va transforma într-un tărâm de poveste, plin de magie, găzduind numeroase momente artistice. Scene de teatru, filme, concursuri şi premii, toate pentru „Ziua Copilului“ din acest an.

Gazdele celor mai multe evenimente din Capitală vor fi personaje celebre de poveste sau din desene animate, care îi vor întâmpina pe micuţi şi pe părinţii acestora cu ore întregi de magie şi jocuri.

  • Academia de joacă în Parcul Tineretului
  • Guvernul Copiilor. Micuţii sunt invitaţi să propună soluţii Guvernului, de 1 iunie
  • Iluzionosim, prinţese şi mâncare tradiţională în Piaţa Pipera
  • Casa personajelor de poveste la AFI Palace Cotroceni
  • „Weekend-ul Copilăriei“ la Muzeul Satului din Bucureşti: teatru, magie, dansuri, expoziţii şi grădinărit
  • Demonstraţii de karate şi dans, concursuri de canto, şah şi creaţie, pregătite de Primăria Sectorului 6
  • Ziua Copilului, sărbătorită în Cişmigiu, la Palatele Brâncoveneşti şi în Herăstrău cu piraţi, prinţese şi clovni

IAŞI. Fashion show pentru juniori, cel mai citit copil, dezbateri pentru minorii închişi de timpuriu, plimbări cu tramvaie de epocă sunt doar câteva dintre evenimentele special pregătite pentru ziua de 1 Iunie.

Organizatorii îi cintesc pe cei mici cu programe pe toate gusturile desfăşurate în diverse locuri din oraş, de Ziua Internaţională a Copilului.

Părinţii ieşeni au o ofertă largă de a-şi trata copii cu ocazia zilei de 1 iunie. Cei mici sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii, de la ora 17.00, unde personaje pe catalige costumate în Gulliver, zâne, spiriduşi şi clovni vor crea o atmosferă de poveste.

SIBIU. Muzeul Astra, Grădina Zoologică, Shopping City Sibiu dar şi Ferma Şcoală Cornăţel îi asteaptă pe micuţi de 1 Iunie cu programe special pregătite.

În perioada 1 – 2 iunie 2013, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Complexul Naţional ASTRA organizează în Parcul Tineretului din Sibiu, cea de-a VI-a ediţie a Târgului Naţional de Jucării. Părinţii şi copiii vor găsi aici jucării tradiţionale şi se vor bucura de momente artistice dintre cele mai variate - spectacole de muzică şi de teatru, ateliere de creaţie şi jocuri.

PLOIEŞTI. Plimbări gratuite cu „Tramvaiul Copiilor“, spectacole de teatru şi dans, o paradă a costumelor pe Bulevardul din Ploieşti, dar şi întâlniri cu Lucian Bute şi Ionuţ Iftimoaie la Buşteni sau ateliere de meşteşuguri la Sinaia sunt doar câteva dintre propunerile de distracţie făcute copiilor din Prahova, de 1 Iunie.

Petrecerea continuă pe aleea pietonală din faţa teatrului, unde actorii de la teatrul din Ploieşti sărbătoresc, pe 1 Iunie, copilăria. Între orele 9.00 şi 13.00, aici se vor desfăşura următoarele mai multe activităţi dedicate Zilei internaţionale a copilului: spectacolul „D'ale lui Păcală“, susţinut de actorii Teatrului pentru Copii Ciufulici, concursuri de desen, interpretare poezii şi cântece (cele mai bune desene şi recitaluri vor fi premiate) şi ateliere de facepaininting şi modelat baloane.

ARAD. Elevii claselor primare de la Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” din Chişineu-Criş au avut, vineri, o zi de şcoală specială,  plină de surprize, cu ocazia Zilei Copilului sărbătorite în avans.

Timp de aproape trei ore, cei mici s-au putut bucura de prezenţa a două îndrăgite personaje de desene animate, Mickey Mouse şi Minnie Mouse, iar cei cărora le place dansul au avut ocazia să se mişte în ritm de Zumba, dând dovadă de multă energie.


VASLUI. Prichindeii sunt invitaţi la nenumărate activităţi organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Sărbătoarea va începe la ora 9.00, în Piaţa Agroalimentară Traian, acolo unde va avea loc expoziţia „Bio-Eco-Natural“ cu produse şi servicii bio, eco şi naturale. Micuţii de la mai multe grădiniţe vor oferi celor prezenţi momente artistice şi piesa de teatru „Pupăza din tei“.

De la ora 11.00, cei mici sunt invitaţi alături de părinţi la Ştrandul Municipal acolo unde va avea loc un spectacol artistic oferit de elevii Palatului Copiilor şi ai Bibliotecii Judeţene, o demonstraţie de carting şi un concurs de desene pe asfalt.

TURNU SEVERIN. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi organizează Ziua Porţilor Deschise, la sediile tuturor subunităţilor de pompieri din judeţ, în intervalul orar 10.00-14.00.

Sunt aşteptaţi elevi de la diverse unităţi de învăţământ din judeţul Mehedinţi, care vor putea cunoaşte tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, vor avea ocazia să asiste la exerciţii demonstrative de acordare a primului - ajutor şi asanare a unor elemente de muniţie, chiar la sediile subunităţilor de pompieri.

Elevii vor avea posibilitatea să înveţe foarte multe lucruri despre activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ al judeţului Mehedinţi, beneficiind şi de explicaţiile pompierilor cu referire la autospecialele şi tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului.
 

BUZĂU. De 1 Iunie, copiii sunt aşteptaţi să petreacă în cadrul activităţilor organizate de Consiliul Judeţean Buzău, în colaborare cu mai multe instituţii, între care Palatul Copiilor, Protecţia Copilului, IPJ, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, Centrul cultural francofon şi, în premieră, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.
Manifestările dedicate copiilor vor debuta sâmbătă dimineaţă, de la ora 9.00, în faţa Consiliului Judeţean, unde se va da startul unui cros, programat a se desfăşura pe traseul Consiliul Judeţean – Bulevardul N. Bălcescu – Obelisc – Heleşteu – Consiliul Judeţean.

Apoi, de la ora 10.00, copiii vor fi invitaţi în Parcul Tineretului acolo unde, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău, vor avea loc concursuri de desene pe asfalt dar şi o demonstraţie a poliţiştilor de la serviciul de intervenţie rapidă.

Concomitent, la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău va avea loc un Te Deum, urmat de mai multe ateliere de creaţie urmând ca lucrările realizate de copii să fie expuse în incinta bisericii.

Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău a programat sâmbătă o serie de proiecţii de film de animaţie, în cadrul proiectului intitulat „Filmul Copilăriei”.

Copiii de grădiniţă, dar şi cei de la clasele pregătitoare şi clasele I şi a II-a sunt invitaţi să urmărească filmul de animaţie „Cartea Junglei”, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău. Proiecţiile au loc de la orele 9.00, 11.00, 13.00 şi 15.00.

SLATINA. Un weekend cum mai rar au avut parte îi aşteaptă pe locuitorii municipiului Slatina. Atât sâmbătă – 1 iunie, dar şi duminică – 2 iunie, în centrul oraşului sunt programate ore întregi de spectacole, iar lucrurile nu se opresc aici. Sâmbătă, de Ziua Internaţională a Copilului, cei mici sunt poftiţi pe esplanadă încă de dimineaţă pentru ca, alături de părinţi, să participe la o serie de concursuri cu premii.

Startul petrecerii va fi dat în jurul orelor 10.00, când, pe esplanada de lângă Casa Sindicatelor, copiii sunt invitaţi ca, de ziua lor, să se înscrie la unul din numeroasele concursuri cu premii pregătite special pentru ei de Primăria Slatina. De asemenea, în parcul aflat în imediata vecinătate a esplanadei, cei mici vor fi puşi în faţa unei situaţii cu care s-au întâlnit şi de Paşte, când a trebuit să caute mai multe ouă ascunse în acest perimetru. Cei care au reuşit să găsească ouăle-surpriză la acel moment au fost răsplătiţi cu premii, lucru ce se va întâmpla şi de această dată, când copiii va trebui să descopere nu mai puţin de 20 de comori ascunse pe tot cuprinsul parcului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite