Ce trebuie să faci dacă te-ai infectat cu coronavirus după prima doză de vaccin

Ce trebuie să faci dacă te-ai infectat cu coronavirus după prima doză de vaccin

Valeriu Gheorghiţă: În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete  Foto: shutterstock

Coordonatorul campaniei privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi că studiile arată că o persoană infectată după ce a fost imunizată prima oară trebuie să aştepte vindecarea şi, după circa o lună, poate face rapelul sau poate relua schema de vaccinare complet.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Chiar astăzi am emis o instrucţiune în acest sens. Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a afirmat doctorul militar Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres

Întrebat şi dacă mai este recomandat rapelul în cazul unei persoane care a efectuat prima doză de vaccin şi, ulterior, s-a infectat cu COVID-19, medicul militar a explicat că Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA „nu recomandă reluarea schemei complete, doar doza de rapel”. 
 
„În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor două doze. Împreună cu compania Pfizer şi împreună cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, conform sursei citate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările