Gheorghiţă: „Nu trebuie să ne obişnuim să trăim în aceste condiţii de pandemie. Este o situaţie de neacceptat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto gov.ro
Foto gov.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că nu trebuie să ne obişnuim să trăim în aceste condiţii de pandemie, unde spitalele sunt asaltate zilnic de pacienţi bolnavi, secţiile de Terapie Intensivă sunt pline şi mii de oameni îşi pierd viaţa.

Gheorghiţă a declarat, miercuri, că este o situaţie de neacceptat să avem peste 11.000 de cazuri de COVID pe zi în condiţiile în care există vaccin. 

„Este momentul să conştientizăm realitatea cu care astăzi ne confruntăm. Am avut ieri peste 11.000 de cazuri confirmate, peste 200 de decese din cauza COVID-19. Cred că este o situaţie de neacceptat în momentul de faţă în condiţiile în care avem la dispoziţie soluţia prin care putem să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii şi anume pierderea de vieţi omeneşti. Este cât se poate de evident rolul benefic al vaccinului împotriva COVID-19, vaccinarea reduce substanţial riscul de deces, reduce riscul de a face o formă gravă de boală, reduce riscul de transmitere chiar dacă acest risc nu este redus la maxim”, a afirmat Gheorghiţă.

Acesta spune că nu trebuie să acceptăm să trăim cu virusul şi că putem face cu toţii un efort pentru a controla pandemia.

„Se vorbeşte tot mai mult de faptul că trebuie să ne obişnuim să trăim cu acest virus. Aş putea să spun că în niciun caz nu trebuie să ne obişnuim să trăim în aceste condiţii de pandemie, zilnic, cu spitale asaltate de pacienţi bolnavi, de secţii de terapie intensivă pline şi de oameni care în fiecare zi îşi pierd viaţa din cauza acestei maladii. Trebuie să facem cu toţii un efort pentru a reuşi să controlăm această pandemie şi singura soluţie prin care noi putem să facem acest lucru este prin vaccinare”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite