Gheorghiţă, despre ţintele de vaccinare: „Teoretic, putem să asigurăm acest obiectiv”. Cu ce ser s-ar putea imuniza copiii între 12-15 ani

Gheorghiţă, despre ţintele de vaccinare: „Teoretic, putem să asigurăm acest obiectiv”. Cu ce ser s-ar putea imuniza copiii între 12-15 ani

Valeriu Gheorghiţă: Este important să facilităm accesul celor mai vulnerabili la vaccinare FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, luni, că, la modul teoretic, ţintele de vaccinare anunţate în repetate rânduri de autorităţi vor putea fi atinse, însă depinde şi de dorinţa oamenilor de a se vaccina. Acesta a vorbit şi despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani pentru care o companie producătoare de seruri anti-COVID şi-a depus deja documentaţia pentru a primi autorizarea necesară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, luni, la Antena 3, dacă vor putea fi atinse ţintele de vaccinare anunţatede autorităţi, respeciv 6 milioane de persoane la începutul verii şi peste 10 milioane în septembrie şi a afirmat: „În medicină, lucrurile nu sunt neapărat ca în matematică. Noi organizăm şi creăm toată infrastructura necesară”. 

Preşedintele CNCAV a precizat că rolul autorităţilor este să facă tot posibilul ca oamenii să aibă unde se vaccina, dacă ăşi doresc acest lcuru. 
 
”Din punct de vedere teoretic, putem să asigurăm acest obiectiv, dar vorbim şi de adresabilitatea persoanelor şi de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina”, a mai precizat Gheorghiţă. 
 
Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a spus că în ce priveşte vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, singurul vaccin care este în măsură să asigure această indicaţie este vaccinul de la compania Pfizer, care şi-a depus documentaţia.
 
”Primul pas important este să se obţină autorizarea pentru administrarea vaccinului la segmentul de vârstă 12-15 ani. Singurul vaccin care este în măsură să asigure această indicaţie, în momentul de faţă, este vaccinul de la compania Pfizer, care a şi depus documentaţia (...) În general, timpul de acordare a acestei autorizări este de aproximativ două luni, aşa că estimăm că din al treilea trimestru al acestui an se va obţine această autorizare şi vom putea să includem inclusiv această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu Pfizer”, a mai precizat Gheorghiţă. 
 
Acesta a explicat că, deja în toamnă, ”ar trebui ca numărul de doze să fie suficient şi să nu se mai impună o prioritizare”. 
 
”Desigur că este important să facilităm accesul celor mai vulnerabili la vaccinare. Cred că până la acel moment vom reuşi să vaccinăm mare parte a persoanelor adulte, care îşi doresc, aşa că din septembrie ar trebui să avem suficiente locuri şi doze cât să nu mai fie nevoie de această prioritizare şi să existe un acces mult mai uşor la procesul de vaccinare", a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă. 
 
PSD susţine că ”vaccinarea se îndreaptă cu paşi repezi spre un răsunător eşec”, iar ”ţinta de 10,4 de milioane de persoane imunizate se transformă treptat într-o misiune imposibilă”. 
 
”Premierul Cîţu trebuie să îşi depună demisia în alb care să se activeze dacă va rata ţinta de vaccinare, pentru că el este în fruntea acestui Guvern marcat de scandaluri, confuzie şi incompetenţă”, a transmis, luni, PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările