Gaura de medicamente de la Institutul Oncologic Bucureşti, acoperită prin transfer de urgenţă de la alte spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a asigura continuitatea tratamentelor la Institutul Oncologic, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Pană a decis asigurarea de urgenţă prin transfer de la alte unităţi spitaliceşti din Bucureşti a unor cantităţi suficiente de medicamente uzuale.


Stocurile de analgezice, antiemetice, antibiotice, diuretice şi alte medicamente uzuale ale Institutului Oncologic Bucureşti (IOB) sunt completate, provizoriu, cu ajutorul altor spitale din Capitală. Această măsură a fost luată de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Pană, după vizita la sediul IOB, în vederea asigurării continuităţii în asigurarea tratamentului pacienţilor internaţi, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Astfel sunt prevenite disfuncţionalităţile până săptămâna viitoare, când va ajunge la institut întregul stoc de medicamente şi materiale comandate. De asemenea, echipele de gardă au fost informate că medicamentele necesare există în farmacia spitalului şi pot fi acordate pacienţilor. În ceea ce priveşte medicamentele oncologice necesare tratamentului pacienţilor internaţi, acestea sunt disponibile în stocuri suficiente.

Astăzi, secretarul de stat Adrian Pană va face o nouă vizită la IOB, pentru a continua ancheta.

Directorul a aflat abia vineri că în unitatea sanitară nu există anumite medicamente şi materiale sanitare. Tot vineri a aflat că nu există stocuri de urgenţă în spital.

„A fost o surpriză. Nu există stocuri de urgenţă. Şi mă miră că nu avem materiale sanitare, ştiam că avem. Măcar medicaţia pentru cancer o avem. Din păcate, nu putem şti cât se agravează starea unui bolnav de la o zi la alta. Din păcate, cu toţii suferim la acest sfârşit de an. Aşteptăm de la Casă (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - n.r.) suplimentarea banilor”, a completat doctorul Niţulescu.


Citeşte şi:

Mai mulţi copii cu cancer vor putea fi trataţi la Institutul Oncologic Bucureşti

50 de noi paturi, dar şi o „şcoală de spital“ au fost inaugurate astăzi la Institutul Oncologic Bucureşti, astfel încât copiii bolnavi de cancer internaţi aici mai mult timp să-şi poată continua studiile.

FOTO Raed Arafat despre cazul bolnavei de cancer dusă acasă cu ambulanţa pe banii medicului: „Serviciul de Ambulanţă Dolj trebuia să execute misiunea”

Aproximativ 4.000 de românce mor, anual, din cauza cancerului de sân

România are anual, aproximativ 6.000 de cazuri noi de cancer de sân, iar în jur de 4.000 de femei mor, în acelaşi interval, din cauza acestei maladii, a anunţat, vineri, şeful clinicii de chirurgie de la Institutul Oncologic Bucureşti, prof. dr. Alexandru Blidaru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite