Proiectul de lege „Fiecare copil în grădiniţă” a fost desemnat căştigătorul Galei Societăţii Civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gala Societăţii Civile îşi va desemna câştigătorii FOTO The Institute
Gala Societăţii Civile îşi va desemna câştigătorii FOTO The Institute

Proiectul „Fiecare copil în grădiniţă” a fost ales marele câştigător al Galei Societăţii Civile. Festivitatea a avut loc luni seara la Teatrul Naţional din Bucureşti. În aces an, au fost înscrise peste 200 de proiecte aparţinând unui număr de 127 de organizaţii neguvernamentale din întreaga ţară.

Proiectul câştigător a fost transformat şi în act nomativ prin Ordonanţa de Urgenţă 14/2016 prin care s-a eliminat vârsta maximă de şase ani şi vârsta minimă de trei ani de la care se poate acorda stimulentul educaţional pentru obţinerea tichetelor sociale pentru grădiniţă.

„Chiar şi membri ai Guvernului, miniştri sau secretari de stat care provin din societatea civilă în Guvernul pe care-l conduc şi care au acum experienţă de câteva luni... o să explice cât de greu e câteodată să aplici anumite idei, care văzute din afară par simple şi care sunt de bun simţ şi ar trebui să fie simple, dar tocmai pentru că am moştenit un aparat al statului care este mai inert, să spun, şi mai puţin dinamic câteodată, e mai greu să schimbi lucrurile, însă important este că există această energie şi această dinamică”, a declarat premierul Dacian Cioloş, care a participat la evenimentului ce a avut loc la luni seara la Teatrul Naţional din Bucureşti.

„Pentru mine personal şi sunt convinsă că vorbesc în numele întregii echipe – festivitatea de premiere a Galei Societăţii Civile este un moment cu adevărat emoţionant. Parcurg în fiecare an sute de proiecte, din toate domeniile de activitate, implementate în toate colţurile ţării şi chiar şi acum, după atâţia ani, sunt în continuare extrem de impresionată. Proiectele înscrise la Gală şi oamenii din spatele lor ne arată nouă, tuturor, că şi în România binele îşi face loc”, a declarat Florentina Loloiu, director de programe, Gala Societăţii Civile.

Ce proiecte au fost înscrise în 2016

Începând cu anul 2002, Gala Societăţii Civileşi-a propus să promoveze, să susţină şi să premieze cele mai importante iniţiative ale sectorului neguvernamental din România. În fiecare an, proiectele implementate de fundaţii, asociaţii, grupuri de iniţiativă sau persoanefizice, înscrise în competiţie, sunt analizate de un juriu format din specialişti în evaluare şi implementare şi personalităţi marcante ale societăţii românesti.

Puteţi vizualiza AICI proiectele înscrise în 2016.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite