Funeriu: "Sunt site-uri unde poţi cumpăra en gros, chiar şi cu doi lei, o lucrare de licenţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, că, în ceea ce priveşte instituţia pe care o conduce, va urma o nouă restructurare în acest minister, iar Universiatatea Spiru Haret din Capitală va intra în legalitate. Funeriu a precizat că nu va mai permite "şpaga de pe net", acolo de unde studenţii au ajuns să cumpere aproape orice.

Funeriu a spus, la realitatea.net, că are un plan bine pus la punct în ceea ce priveşte reorganizarea Ministerului Educaţiei. "Noi am făcut o primă reorganizare în minister, prin crearea Ministerului Educaţiei Tineretului şi Sportului şi avem o idee foarte clară în ceea ce priveşte reducerea de posturi în instutiţia aceasta. Vom vorbi de o eventuală restructurare peste câteva săptămâni", a declarat Daniel Funeriu.

Mai citiţi şi:

Admisă la facultate înainte să dea Bac-ul

Daniel Funeriu a dorit să facă referire şi la "şpaga de pe net". "Sunt site-uri unde poţi cumpăra en gros, chiar şi cu doi lei, o lucrare de licenţă. Vă promit că acest lucru nu se va mai întâmpla. Se cere şpagă chiar şi pentru locurile din cămin. Vom scoate la lumină toate aceste lucruri şi vom face în aşa fel încât ele să dispară. Începând cu acest Bac, cuvântul ministrului Educaţiei a început să bată şpaga, avem o intoleranţă zero faţă de actul de corupţie", a adăugat Funeriu.

Ministrul Educaţiei a precizat că toţi elevii care doresc să se înscrie la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti pot face acest lucru fără nicio problemă. "Universitatea Spiru Haret va intra în legalitate, conform Ordonaţei 10. Există o procedură prin care toate diplomele cu statut incert vor fi reverificate, iar candidaţii chemaţi la audieri. Această instituţie este tratată ca orice altă universiate, cu respectarea strictă a legii", a completat Daniel Funeriu.

Întrebat ce părere are despre "perlele" scrise de elevi la Bacalaureat, Ministrul Educaţiei a spus că nu doreşte să comenteze acest lucru. "E strict problema lor, au fost lucrările lor şi nu voi face acum declaraţii", a precizat Funeriu.

"Sub mandatul meu nu se va face nicio şmecherie!"

Daniel Funeriu a mai adăugat: "Sub mandatul meu, nicio şmecherie imobiliară nu va fi făcută pe spatele nostru şi toate lucrurile vor fi făcute doar în folosul sportului. Este angajamentul meu ferm şi sunt convins că sportul trebuie să fie condus de performeri, astfel că, atât timp cât voi fi eu ministru, sportul nu va fi condus decât de mari performeri".

Minstrul Educaţiei a încheiat: "Andrei Marga mă acuză că politizez învăţământul superior. Am refuzat să fiu profesor la o facultate, tocmai pentru a nu fi acuzat că politizez sistemul. Mai mult, acuzaţiile vin din partea unor oameni care au funcţii politice şi care au condus instituţii din România".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite