Funeriu: Riscăm să-i transformăm pe copiii noştri în roboţei de rezolvat probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

După ce şi-a declarat profunda nemulţumire că mulţi şi-au permis să lipsească de la dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a prezentat obiectivele noii Legi a Educaţiei. Printre noutăţile pe care le-a amintit se numără "aducerea claselor pregătitoare în învăţământul obligatoriu" şi trecerea clasei a IX-a de la liceu la gimnaziu.

Potrivivit lui Funeriu menţinerea actualului sistem de examene ar transforma copiii în "roboţei de rezolvat probleme sau în maşini de reprodus comentarii vechi". El a atras atenţia că poiectul pe care îl propune aduce pentru prima dată, conceptul de probe transdisciplinare.

"Dacă rămânem în formatul actual, în care examenele se dau, exclusiv din câteva materii, de exemplu limba română sau matematică, riscăm să-i transformăm pe copiii noştri în roboţei de rezolvat probleme, în maşini de reprodus comentarii vechi şi nicidecum în oameni pregătiţi să facă faţă provocărilor lumii moderne", a atras atenţia Daniel Funeriu.

Formarea unui corp profesoral de elită reprezintă una din dorinţele actualului ministrul al Educaţiei. El consideră că acest lucru e posibil prin "formarea dascălilor printr-un ciclu de licenţă". Pregătirea ar fi plătită de stat care se va preocupa ulterior şi de achitarea facturilor pentru masterat şi, în cele din urmă, de înfiinţarea gradului de profesor emerit.

"Pentru cei mai buni profesori din sistem se va crea gradul de profesor emerit", a promis ministrul Educaţiei.

La la dezbaterea pe tema educaţiei şi-a anunţat lipsa şi liderii PNL şi cei ai PSD.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite