Articol publicitar

Fundaţia Alexandrion a decernat pentru a IV-a oară premiile Matei Brâncoveanu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Cea de-a patra ediţie a Galei Premiilor Matei Brâncoveanu organizată de Fundaţia Alexandrion a avut loc în seara zilei de 11 decembrie. Şapte tinere valori din literatură, istorie, arte plastice, film, teatru, muzică şi arhitectură au fost recompensate cu premii în bani pentru proiectele realizate în ultimul an. Fundaţia Alexandrion susţine tinerele valori!

Stelios Savva, Prim-Vicepreşedinte al Fundaţiei Alexandrion şi CEO al Alexandrion Group, a deschis gala printr-un discurs ce a subliniat dorinţa care stă la baza proiectului, aceea de a sprijini tinerii care aduc plus valoare şi care sunt excelenţi în domeniul lor.

Decernarea premiilor Matei Brâncoveanu a început ca o recunoaştere a meritelor personalităţilor care excelează în domeniile lor şi sunt adevărate exemple. Fundaţia Alexandrion a fost înfiinţată şi s-a transformat în platforma noastră de responsabiliate socială, ce reflectă toate atributele sociale ale Alexandrion Group. În ultimii 20 de ani, misiunea fundaţiei a fost aceea de a conduce toate acţiunile sociale ale grupului, în principal concetrându-se pe cultură şi sport. Noi, oamenii de la Fundaţia Alexandrion am crezut întotdeauna că performanţa excepţională în domenii precum ştiinţa, istoria, cultura sau sportul vor putea schimba societatea. Mereu vom găsi inspiraţie în succesul generaţiilor mai în vârstă, în istoria noastră şi în tradiţii, dar de asemenea trebuie să ne îndreptăm atenţia şi spre generaţiile viitoare. Ele sunt responsabile de păstrarea tradiţiilor noastre, de continuitatea acestora dar şi pentru dezvoltarea culturii şi societăţii noastre.

advert

Premiile au fost rezultatul unei atente selecţionări şi jurizări de către juriul de specialitate pe criterii solide: excelenţa, performanţa, pasiunea pentru domeniul pe care îl reprezintă, analiza carierei şi aportul adus societăţii. Juriul Premiilor Matei Brâncoveanu, condus de academicianul Dan Berindei, s-a întrunit în două şedinţe pentru a discuta proiectele înregistrate în vederea atribuirii remarcabilelor distincţii oferite de Fundaţia Alexandrion unor tineri care au avut realizări de excepţie în ultimele 12 luni. Tinerele talente excelează în 7 categorii ale creativităţii şi premiile au fost atribuite după cum urmează: la secţiunea Muzică a fost premiat dirijorul Gabriel Bebeşelea care în 2018 a înregistrat, cu Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, un CD cu oratoriul STRIGOII şi "Pastorale - Fantaisie pour petite orchester", de George Enescu.

Regizorul Paul Negoescu a câştigat premiul pentru film cu lungmetrajul din 2018 - „Povestea unui pierde-vară”. Pentru activitatea în domeniul teatrului a fost premiată tânăra actriţă Silvana Mihai care a jucat pe scenele celor mai importante teatre, atât în teatrul independent, cât şi pe scena TNB, Teatrului Metropolis, Teatrului Excelsior şi Teatrului Mic, cât şi pe micul ecran în serialul Umbre. Premiul i-a fost oferit pentru piesa "Pescăruşul" de Cehov, care a fost pusă în scenă în 2018 la teatrul independent "Unteatru", ea având o interpretare de excepţie.

advert

La secţiunea Literatură, câştigător a fost desemnat Teodor Dună, care prin volumul “KIRILĂ” (apărut la editura Tracus Arte, în decembrie 2017)  a dat proba deplină a maturităţii sale scriitoriceşti. Costel Coroban, publicat la prestigioasa editură Cambridge Scholars Publishers cu volumul “Ideology and Power in Norway and Iceland, 1150-1250” a fost ales drept câştigătorul categoriei Istorie. Arta a fost reprezentată de Răzvan Boar, artist cu nenumărate expoziţii personale internaţionale la New York, Los Angeles, Londra Edinbourgh şi Viena, premiat pentru proiectul «Din unghiuri diferite» de la MNAC. Ilinca Păun-Constantinescu este laureata categoriei Arhitectură. Ea este asistent universitar la UAUIM, doctor în arhitectură, fondatoare şi preşedintă a Asociaţiei Ideilagram, curator şi arhivist la UAR şi Arhiva Fotografică a UAR. În cadrul Premiilor Matei Brâncoveanu  ea a fost premiată pentru expoziţia „Despre locuire”, proiect în cadrul BETA 2018, iniţiat şi coordonat de OAR TIMIŞ, în care a fost membră a echipei de cercetare ( 2017) şi curator principal  (2018).

Premiile Matei Brâncoveanu au fost oferite pentru prima data în 2015 ca o extensie a Premiilor Constantin Brâncoveanu, însă de această dată axată pe generaţiile tinere. Cea de-a patra ediţie a marcat o seară importantă pentru cariera celor care au obţinut recunoaştere şi susţinere. Într-o societate care are nevoie din ce în ce mai mult de exprimarea ideilor contemporane, aceste inţiative sunt o răsplătire a întregii comunităţi care va beneficia de rezultatele artiştilor. Fundaţia Alexandrion doreşte să inspire şi să ofere ajutor proaspetelor talente promovând valorile româneşti şi excelenţa în România şi nu numai.

***

Despre Fundaţia Alexandrion

Fundaţia Alexandrion a fost înfiinţată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate socială ale companiei au fost preluate şi au început să fie desfăşurate sub umbrela Fundaţiei Alexandrion de peste 20 de ani.

De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta şi în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, care onorează performanţa internaţională a sportivilor români, au avut în 2018 cea  de-a treia ediţie. Fundaţia a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing şi din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat în crearea unor condiţii de pregătire de înalt nivel care să le permită tinerilor sportivi obţinerea unor rezultate cât mai bune. Totodată a fost promovat un stil de viaţă sănătos, în care sportul ocupă un loc important.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite