Fumezi? Iată cât cheltuieşti lunar pe ţigări!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
69,5% din fumătorii zilnici îşi aprind prima ţigară în primele 30 minute după trezire
69,5% din fumătorii zilnici îşi aprind prima ţigară în primele 30 minute după trezire

Un fumător curent cheltuie lunar 273 de lei pe ţigări, cea mai comună sursă de procurare a ţigaretelor fiind magazinele, potrivit Studiului Global privind Tutunul la Adulţi (GATS), lansat luni în România.

Conform studiului, cea mai comună sursă de procurare a ţigărilor a fost reprezentată de magazine (84,3%), chioşcuri (6,6%) şi vânzători ambulanţi (3.5%). Foarte puţini fumători şi-au procurat ţigările de la altă persoană (2,7%) sau din alte surse (2,7%). În medie, un fumător curent a cheltuit lunar 273,1 lei pentru procurarea ţigărilor.

Aproape toţi adulţii (96,3%) cred că fumatul cauzează boli grave, 98,3% cred că fumatul cauzează cancer pulmonar, 94,6% alte cancere, 89,2% accidente vasculare cerebrale şi 90,0% atac de cord. O proporţie mai redusă a adulţilor a fost conştientă de faptul că fumatul poate cauza osteoporoză (53,4%), naşteri premature (74,7%) sau disfuncţii erectile (66,5%).

Află aici cum au reacţionat fumătorii români la imaginile de avertizare de pe pachetele de ţigări, dar şi câţi locuitori ai ţării intră în categoria fumătorilor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite