FOTOGALERIE Poliţistul ucigaş a împuşcat opt oameni din gelozie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi morţi şi şase răniţi este bilanţul execuţiei în stil mafiot care s-a petrecut ieri în Bucureşti
Doi morţi şi şase răniţi este bilanţul execuţiei în stil mafiot care s-a petrecut ieri în Bucureşti

Angajatul MAI care a ucis două persoane şi a rănit alte şase, ieri, la coaforul Perla din Capitală avea mâine termen în procesul de divorţ şi îşi teroriza soţia de mai mulţi ani.

Principalele motive pentru care Gheorghe Vlădan şi-a executat soţia, o colegă de-a ei şi a rănit alte şase persoane sunt gelozia şi dorinţa de răzbunare. Martorii aflaţi la locul crimei au declarat pentru „Adevărul" că Vlădan venea des pe la salon şi o ameninţa pe Florina, soţia sa, că o să plătească scump pentru că s-a despărţit de el. Ieri, în jurul orei 17.30, poliţistul în vârstă de 53 de ani, care lucra ca şofer pe ambulanţă în cadrul spitalului Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), a venit la coafor îmbrăcat într-o geacă neagră. Ucigaşul şi-a scos arma din haină înainte de a intra în salon, iar odată ajuns înăuntru a început să tragă la întâmplare.

Dă click pe imagini pentru fotogalerie cu asasinul la sediul Electrica!

Poliţistul Gheorghe Vlădan a împuşcat opt oameni Poliţistul Gheorghe Vlădan a împuşcat opt oameni Poliţistul Gheorghe Vlădan a împuşcat opt oameni

Primul glonţ tras de bărbat a lovit-o pe casieră, care a murit pe loc. Cea de-a doua persoană care a decedat este soţia acestuia, pe care a împuşcat-o în zona capului. Apoi, şi-a descărcat pistolul în toţi cei prezenţi în coafor, rănind grav alte şase persoane. Răniţii au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul Elias.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu bărbatul misterios pe care era gelos poliţistul-criminal Gheorghe Vlădan!

Cei şase răniţi care au fost transportaţi la cele două spitale bucureştene sunt în stare gravă, la închiderea acestei ediţii. Medicii de la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde au fost duse trei dintre victimele asasinatului, au declarat că doi răniţi au plăgi împuşcate în zona toracică. Gloanţele au fost extrase. Cea de-a treia persoană a fost împuşcată în abdomen şi, până la această oră, glonţul nu a fost încă scos. Potrivit medicilor, această victimă are nevoie urgentă de operaţie. Victimele sunt conştiente.

Pistol de poliţist, marca Glock

Arma cu care au fost împuşcate cele opt persoane este un pistol marca Glock, cu calibrul de 9 milimetri pe care acesta l-a cumpărat. După masacru, criminalul şi-a băgat arma în geacă şi a ieşit liniştit din coafor, cu mâinile în buzunar, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „A ieşit din salon, s-a uitat stânga - dreapta, a stat câteva zeci de secunde, după care s-a adăpostit în sediul TransElectrica de vizavi", a declarat unul dintre martori.  O altă persoană care era prezentă în zonă în timpul evenimentului susţine că atacatorul ar fi sunat el însuşi la 112 pentru a se preda.

image

Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu locuinţa criminalului şi cu locul unde a avut loc masacrul!

Casa criminalului

Prins de doi agenţi stradali

Şeful Poliţiei Capitalei a declarat că ucigaşul a fost reţinut de doi agenţi stradali care patrulau în zona coaforului la acea oră. Criminalul a opus rezistenţă, dar până la urmă a cedat şi a fost reţinut. Anchetatorii au sosit la faţa locului şi l-au audiat pe Gheorghe Vlădan în sediul Trans Electrica din apropiere. Principala acuzaţie este cea de omor cu premeditare şi deosebit de grav.

Soţul primei victime pe care a făcut-o poliţistul, casiera salonului de coafură Perla din Bucureşti, a povestit pentru bucuresti.adevarul.ro că Gheorghe Vlădan îşi teroriza în fiecare zi nevasta. „O ameninţa că va plăti scump pentru că vrea să se despartă de el. Speriată, Florina (nevasta poliţistului - n.r.) pleca în fiecare seară de la muncă doar însoţită de către o colegă. Ştia că este în stare să îi facă orice", a declarat bărbatul. Un alt apropiat al familiei Vlădan a mai declarat, care era de zece ani clienta Florinei la salonul de coafură Perla, că nebunia poliţistului s-a accentuat după ce acesta a aflat că nevasta sa avea un iubit. „De trei ani avea un alt prieten."

Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini de la locul tragediei!



Nu este primul caz

În România a mai existat un caz asemănător în 1995. Beniamin Jian, pe atunci 41 de ani, a omorât prin împuşcare cinci oameni. Nu i-a lichidat pe toţi odată, ci i-a executat pe rând, în două zile. Motivul, acelaşi ca şi în cazul salonului de coafură - gelozia.

Glock, arma atacatorului

Imagini de la locul măcelului

Gheorghe Vlădan şi-a împuşcat victimele cu un pistol Glock standard cu 14 cartuşe, calibru 9 milimetri. Agentul de poliţie nu avea dreptul să poarte  armă de serviciu. Potrivit unor surse judiciare, agentul Vlădan şi-a procurat pistolul Glock în anul 2010, iar în urmă cu doar trei săptămâni a fost testat psihologic pentru reînnoirea permisului de port-armă.

Pistolul Glock are o greutate de 625 de grame. Capacitatea încărcătorului este 14 cartuşe, iar viteza iniţială a glonţului este de 360 de metri pe secundă. Arma folosită de ucigaş are o lungime de 186 de milimetri, o lăţime de 30 de milimetri şi o înălţime de 138 de milimetri. Lungimea ţevii este
de 114 milimetri. 

info

Iată cum se obţine permisul de port-armă în România! Un ofiţer al Poliţiei vasluiene, condamnat pentru trafic de influenţă

Portretul familiei Vlădan

Gheorghe Vlădan, poliţistul ucigaş, în momentul arestării 

Gheorghe Vlădan, bărbatul de 53 de ani din Bucureşti care a intrat în salonul în care lucra nevasta sa şi a început să împrăştie gloanţe în toate părţile, a lucrat timp de 14 ani la Direcţia Logistică a Ministerului Administraţiei şi Internelor, la Baza Auto. Anul acesta a fost pus pe lista disponibilizărilor din sistem, însă a reuşit să se transfere la Policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde lucra ca ambulanţier.

Potrivit declaraţiei de avere din 13 iunie 2011, salariul net al criminalului atingea 1.666 de lei, pe când soţia câştiga 1.000 de lei lunar. Cei doi au un băiat în vârstă de 24 de ani şi locuiesc pe strada Olimpului, din apropiere de Piaţa Unirii. Totodată, cuplul Vlădan are o datorie de 42.000 de euro la CEC Bank. Averea celor doi constă în casa  din strada Olimpului şi o moştenire de pământ de 4 hectare, din judeţul Prahova. Autoturismul familiei Vlădan este un Renault Megane din 2006.

Poliţistul Gheorghe Vlădan (53 de ani) şi soţia sa, Florina, treceau de mai mult timp printr-o poveste similară cu cele din filmele horror. După ce nevasta lui a intentat proces de divorţ, bărbatul, care a împuşcat opt oameni la salonul de coafor Perla, o ameninţa zilnic pe femeie cu moartea. Soţul primei victime pe care a făcut-o poliţistul, casiera salonului de coafură Perla din Bucureşti, a povestit pentru bucuresti.adevarul.ro că Gheorghe Vlădan îşi teroriza în fiecare zi nevasta. „O ameninţa că va plăti scump pentru că vrea să se despartă de el. Speriată, Florina (nevasta poliţistului - n.r.) pleca în fiecare seară de la muncă doar însoţită de către o colegă. Ştia că este în stare să îi facă orice", a declarat bărbatul. ; Ionuţ Ungureanu

"O ameninţa că va plăti scump pentru că vrea să se despartă de el. Speriată, Florina (nevasta poliţistului - n.r.) pleca în fiecare seară de la muncă doar însoţită de către o colegă. Ştia că este în stare să îi facă orice.''
soţul uneia  dintre victime

image

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST CAZ:

Martor la Crima de la Perla: "A început să tragă nebuneşte, în cine apuca"

Martor la crima din Perla: „Am auzit şase bubuituri, apoi am văzut un tânăr plin de sânge alergând spre Urgenţă"

Portretul-robot al poliţistului Gheorghe Vlădan care a executat opt persoane în centrul Capitalei: 40 de ani, blond, înalt

Viaţa privată a poliţistului-asasin Gheorghe Vlădan. De mai mult timp îşi teroriza soţia: „Ai să plăteşti scump!“. Femeia a cerut divorţ şi îşi găsise un alt bărbat

Declaraţia de avere a criminalului: 1750 ron salariu net lunar, 42.000 de euro datorie la bancă

Viaţa privată a poliţistului-asasin Gheorghe Vlădan: de mai mult timp îşi teroriza soţia: „Ai să plăteşti scump!". Femeia a cerut divorţ şi îşi găsise un alt bărbat

Psiholog: După chipul şi asemănarea societăţii, nebunii, tot mai agresivi

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite