FOTOGALERIE Cronica unui masacru uşor de anticipat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acasă la femeia ucisă, în comuna Şirna, judeţul Prahova/ Roberto Sălceanu
Acasă la femeia ucisă, în comuna Şirna, judeţul Prahova/ Roberto Sălceanu

În ziua în care a omorât două persoane şi a rănit alte şase, poliţistul asasin, Gheorghe Vlădan, trebuia să fie audiat în urma plângerii depuse de soţie, joi, împotriva lui.

Vlădan Gheorghe (53 de ani) este un individ agresiv, cu antecedente. Se lua la bătaie pe stradă, înjura, se certa cu vecinii. În perioada căsniciei îşi bătea soţia şi o jignea. Cu toate astea, prin pile, a reuşit să se angajeze chiar în instituţia care ar trebui să protejeze societatea de specimene ca el. Mai mult, după angajare, tot prin pile, a reuşit să devină subofiţer. De aici, obţinerea unui pistol cu glonţ nu a mai fost decât un pas. Rezultatul: masacru. Citeşte AICI cum a avutloc masacrul de la coafor!

Fosta soţie se aştepta la un atac armat

Joi, 1 martie. Florina Vlădan (46 de ani) era una dintre româncele care nu se bucurau de Ziua Mărţişorului. Se temea pentru viaţa ei. Însoţită de avocat, Florina a mers, seara, la Secţia 14 de Poliţie pentru a face plângere împotriva soţului de care urma să divorţeze. Azi, 7 martie, avea termen. În plângere, le spunea poliţiştilor că soţul ei este un tip violent, posesor de armă cu glonţ şi că o ameninţă cu moartea. „Zilele îmi sunt numărate", ar fi declarat ea în secţia de poliţie. Chiar de Mărţişor fusese agresată verbal şi ameninţată de Gheorghe. Citeşte AICI totul despre viaţa privată a poliţistului Gheorghe Vlădan şi despre divorţul deschis de soţia sa, Florina.

Click pe poze pentru fotogalerie cu polițistul criminal și soția lui din vremea când trăiau o poveste de dragoste incredibilă!

Acasă la femeia ucisă, în comuna Şirna, judeţul Prahova/ Roberto Sălceanu

Vineri, 2 martie. Plângerea depusă de Florina cu o zi în urmă este repartizată unui poliţist judiciarist. În aceeaşi zi, Gheorghe Vlădan, susţin poliţiştii, a fost căutat acasă pentru a fi citat la audieri pentru luni dimineaţă. Nu a fost de găsit. În cele din urmă, a fost contactat telefonic şi i s-a comunicat ziua şi ora în care urma să i se prezinte plângerea soţiei. Citește AICI despre poliţişti cercetaţi în urma masacrului de la Perla: agenţii de la Secţia 14 au ignorat plângerea făcută de soţia criminalului



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu bărbatul misterios pe care era gelos poliţistul-criminal Gheorghe Vlădan!

Luni, 5 martie. Înainte de ora prânzului, Gheorghe Vlădan, în loc să fie la audieri, la Secţia 14 de Poliţie, dădea târcoale salonului de coafură Igiena, de pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Locul de muncă al soţiei. Unele surse din Poliţie spun că ar fi consumat şi ceva alcool înainte de a apăsa pe trăgaciul armei. Ce a lăsat în urma lui este consemnat în detaliu de poliţiştii criminalişti. Citeşte AICI portretul-robot al poliţistului asasin şi despre internarea lui la Psihiatrie, în 2010!

image

Click pe infografie pentru a vedea schiţa măcelului

infografie



„Ea l-a întrebat dacă a venit să o împuşte"

Marţi, 6 martie. În jurul orei 16.00, una dintre victimele lui Gheorghe Vlădan a povestit pentru RTV. Este vorba de Georgeta Roşu (40 de ani). Este pedichiuristă la salonul Igiena şi soţie de poliţist. A fost împuşcată în ambele picioare. „Când a intrat în salon, soţia l-a rugat să iasă, pentru că tot ce a fost de vorbit au vorbit. În acel moment, el a chemat-o pe soţia sa, cu pretextul să îi arate ce are în buzunar. Felicia (aşa cum îi spuneau colegele Florinei) l-a întrebat dacă a venit să o împuşte, iar în momentul acela, atacatorul a scos pistolul şi a început să tragă.

Eu eram cu spatele, dar am auzit cum colega mea i-a spus să iasă afară. Pe prima colegă a împuşcat-o în coapsă, apoi s-a întors către casieră. Până să mă întorc, el a început să tragă şi am simţit cum mă prăbuşesc. Eu sunt împuşcată în ambele picioare, sunt în afara oricărui pericol. Îmi pare rău de colegele mele pe care nu le mai avem", a declarat una dintre cele şase victime împuşcate. Citeşte AICI care este starea celor şase victime internate în spitalele Elias şi Floreasca.

Fiul poliţistului ucigaş este vicepreşedinte la TNL şi este pasionat de judo Fiul poliţistului ucigaş este vicepreşedinte la TNL şi este pasionat de judo Fiul poliţistului ucigaş este vicepreşedinte la TNL şi este pasionat de judo

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu Bogdan Cristian Vlădan, fiul polițistului criminal!

Reconstituirea

Anchetatorii au refăcut filmul tragediei, atât în baza declaraţiilor mai multor martori audiaţi luni, la câteva zeci de minute după atacul armat, cât şi în această dimineaţă, când s-a încheiat cercetarea la faţa locului.

Potrivit martorilor, Gheorghe Vlădan şi-a vizitat soţia la serviciu şi luni dimineaţă. A revenit înarmat în jurul orei 16.00. S-au certat din nou, iar în disputa dintre ei a intervenit prietena acesteia, casiera salonului de coafură, Mariana Bendre (42 de ani). Vlădan a scos pistolul Glock de sub haină şi a deschis focul. Şi-a împuşcat soţia în piept, iar asupra Marianei Bendre a tras trei focuri de armă. Două gloanţe au lovit-o pe femeie în piept, iar al treilea în cap.

,,Ulterior, inculpatul Vlădan Gheorghe a tras alte 7 focuri de armă asupra personalului şi clienţilor aflaţi atât în salonul de coafură, cât şi în salonul de frizerie, provocând vătămarea corporală a unui număr de încă 6 persoane (doi bărbaţi şi patru femei), consumând muniţia aflată în încărcătorul pistolului", mai arată procurorii în referatul de arestare. Citeşte AICI totul despre arma folosită de Vlădan!

A tras şi înspre un loc de joacă

După ce i-a culcat pe toţi la pământ, în salonul de coafură, asasinul a tras şi înspre exterior, prin geam. „În condiţiile în care în faţa salonului, implicit în faţa geamului, prin care a executat foc deschis, era un parc, cu locuri de joacă, rezultă un grad de pericol social al faptelor deosebit de crescut şi denotă o periculozitate, o gravitate extremă, ce impun privarea de libertate a inculpatului", subliniază anchetatorii în documentul care a ajuns pe masa magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Ieri, cu ocazia reconstituirii, criminaliştii au descoperit în locul de joacă un cartuş tras de Vlădan cu arma sa Glock, calibrul 9 milimetri. Citeşte AICI ce spun martorii care au asistat la asasinatul de la coaforul Perla!



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini de la întâlnirea fiului cu tatăl-criminal!

"Felicia (Florina) l-a întrebat dacă a venit să o împuşte, iar în momentul acela, atacatorul a scos pistolul şi a început să tragă. Până să mă întorc, el a început să tragă şi am simţit cum mă prăbuşesc.''
Georgeta Roşu pedichiuristă

Mama asasinului, internată la psihiatrie

Mama poliţistului-criminal Gheorghe Vlădan, care a luat viaţa a două persoane şi a împuşcat alte şase, nu a aflat încă ce a făcut băiatul ei. Aceasta se află internată la Spitalul de Psihiatrie din Poroschia, iar medicii încearcă să găsească cea mai bună soluţie pentru a o anunţa. Citeşte AICI cum a ajuns poliţist asasinul care a executat opt oameni: promovat de la şofer la agent pe criterii politice!

Bogdan Cristian Vlădan, fiul poliţistului crimina, dus la audieri

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST CAZ:

Martor la Crima de la Perla: "A început să tragă nebuneşte, în cine apuca"

Martor la crima din Perla: „Am auzit şase bubuituri, apoi am văzut un tânăr plin de sânge alergând spre Urgenţă"

Portretul-robot al poliţistului Gheorghe Vlădan care a executat opt persoane în centrul Capitalei: 53 de ani, blond, înalt

Viaţa privată a poliţistului-asasin Gheorghe Vlădan. De mai mult timp îşi teroriza soţia: „Ai să plăteşti scump!“. Femeia a cerut divorţ şi îşi găsise un alt bărbat

Dă click pe imagini pentru fotogalerie cu asasinul la sediul Electrica!

Declaraţia de avere a criminalului: 1750 ron salariu net lunar, 42.000 de euro datorie la bancă

Viaţa privată a poliţistului-asasin Gheorghe Vlădan: de mai mult timp îşi teroriza soţia: „Ai să plăteşti scump!". Femeia a cerut divorţ şi îşi găsise un alt bărbat

Psiholog: După chipul şi asemănarea societăţii, nebunii, tot mai agresivi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite