FOTO VIDEO Lecţii de căzut corect pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul spune că atunci când cazi pe spate trebuie să ţii bărbia în piept şi spatele arcuit
Antrenorul spune că atunci când cazi pe spate trebuie să ţii bărbia în piept şi spatele arcuit

Antrenorii de la Clubul sportiv Hunter, din Constanţa, ne învaţă cum să alunecăm pe gheaţă fără să ne rănim. Cosmin Constantin Nicolae spune că este nevoie de antrenament pentru a căpăta reflexele necesare.

FOTOGALERIE

„Când simţi că-ţi pierzi echilibrul trebuie să fii atent să protejezi în primul rând coloana vertebrală, membrele şi capul", spune antrenorul.

Patru tehnici

Sunt patru tehnici despre care judoka dau asigurări că, dacă le deprinzi, nu te vei mai lovi niciodată când cazi, mai ales pe polei:

1 Căderea în faţă. Te sprijini pe antebraţe, astfel încât mâinile să formeze un triunghi care să protejeze capul.

2 Căderea prin rulare. În acest fel îţi protejezi atât membrele, cât şi capul.

3 Căderea pe spate. Trebuie să ţii bărbia în piept, spatele arcuit, iar când aluneci pe gheaţă este indicat să te sprijini cu ambele palme lateral, astfel încât să fie atenuată căderea.

4 Căderea laterală. În momentul în care simţi că aluneci cu picioarele pe gheaţă, ţii bărbia în piept, spatele arcuit, rulezi pe gheaţă şi te sprijini cu o palmă pentru a atenua impactul.

Slatina: Zeci de olteni şi-au rupt mâinile şi picioarele pe gheaţă

„Este esenţial să ştii să cazi"

La cursurile de judo de la clubul constănţean participă peste 100 de constănţeni, copii şi adulţi. Orele se fac la Complexul Sportiv Tomis, din Constanţa.

Specialiştii recomandă acest sport, mai ales că este util în viaţa de zi cu zi. „Este esenţial să ştii să cazi. În Franţa, spre exemplu, şcoala căderilor face parte din programă", explică Florin Lascău, vicepreşedintele Federaţiei Române de Judo.

Antrenamente susţinute

Pentru a căpăta reflexele necesare ca să cazi controlat este nevoie de aproximativ un an şi jumătate de antrenamente. Preţul unui abonament de o lună, care cuprinde trei antrenamente pe săptămână, este de 100 de lei. Cei care aduc la antrenamente alte două persoane beneficiază de o lună de antrenament gratuit.

Sportivii care vor să facă performanţă trebuie să-şi cumpere şi kimonouri, care mai costă încă 200 de lei, dar acestea pot fi cumpărate în rate. În schimb, persoanele care vor să înveţe doar cum să-şi îmbunătăţească reflexele au nevoie doar de un costum pentru sport. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite