FOTO VIDEO 10.000 pentru Unire! Se cere referendum!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 10 000 de români au participat duminică după-amiază la Marşul pentru Basarabia. Veniţi din toate colţurile ţării, inclusiv din Republica Moldova, aceştia au cerut Unirea celor două state româneşti. Unul din bannere spunea: "noi am ales deja", trimitere la alegerea unionistă a celor din stradă.

Evenimentul programat pentru ora 14.00 a început cu jumătate de oră întârziere. Coloana celor prezenţi a fost una nesfârşită, colorată cu multe bannere, steaguri şi sloganuri unioniste. Conform autorităţilor la eveniment au participat aproximativ 10 000 de persoane. Nu au existat incidente.

În mai multe oraşe din Europa au avut loc flash-moburi de solidaritate.

Citeşte chiar aici Declaraţia de la Bucureşti.

Cea mai mare parte a participanţilor era formată din tineri, foarte mulţi veniţi şi împreună cu copiii.

S-a strigat pentru Unire şi împotriva tentativelor Rusiei de a folosi forţa în al doilea stat românesc.

Florea Costea, unul din participanţii la eveniment a declarat că "îşi doreşte Unirea cu Republica Moldova ca un semn de revenire la normalitate. Doi străbunei au murit pe front pentru acest lucru iar viitoare mea soţie este din cel de al doilea stat românesc. Reunirea reprezintă singura şansă pentru securitate dar şi pentru un trai mai bun pentru mai bine de trei milioane de români."

La sfârşitul evenimentul a fost citită o declaraţie pentru ţară şi prin care se cereau măsuri clare luate de politicienii români cu scopul expres de a readuce acasă teritoriul românesc de la Est de Prut. Printre solicitări sunt lucruri concrete cum ar fi autostrada Bucureşti-Iaşi-Chişinău, linie de cale ferată rapidă Bucureşti-Chişinău, garantarea securităţii cetăţenilor Republicii Moldova, spaţiu economic comun, spaţiu de muncă comun, etc...

Cea mai importantă solicitare a fost adresată clasei politice de la Bucureşti şi se referă la organizarea unui referendum prin care românii să se declare pentru Unirea cu Republica Moldova şi a lăsa astfel o poartă deschisă pentru fraţii de dincolo de Prut.

image

foto: cu jumătate de oră înainte de ora anunţată de plecare

image

foto: Moise Guran ce s-a ţinut de cuvânt şi a participat integral la Marşul Unirii. 

Pentru cei care trebuie să vadă căci altfel nu pot crede, aveţi mai jos un material.

Post by InfoPrut.

image

foto: Marşul Unionist de pe 12 octombrie 2014. Mii de români au strigat Unire.

image

foto: de multe ori o poză face mai mult decât 1000 de cuvinte. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite