FOTO Povestea poliţistului care în timpul liber a salvat doi copii dintr-o casă cuprinsă de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist dintr-o comună de lângă Deva, aflat în timpul său liber, a salvat doi copii, unul de şase luni şi un altul de patru ani, aflaţi într-o casă cuprinsă de flăcări, după ce părinţii i-au lăsat anesupravegheaţi. Norocul a făcut ca agentul şef de poliţie Tudor Darie să locuieşte în apropierea imobilului care a luat foc, anunţă Poliţia Română pe Facebook.

Incidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 19.00, când Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la declanşarea unui incendiu, la o locuinţă situată în comuna Dobra.

„Agentul şef de poliţie Tudor Darie, din cadrul Postului de Poliţie Dobra, deşi se afla în timpul liber, a intervenit cu promptitudine la locul incendiului, pătrunzând în incinta imobilului şi evacuându-i pe cei doi copii aflaţi în interior, în vârstă de 6 luni, respectiv 4 ani, cărora le-a salvat, astfel, viaţa”, scriu reprezentanţii Poliţiei Române pe pagina de socializare a instituţiei. 

Poliţistul Tudor Darie a fost primul care a ajuns la locul incendiului şi a pătruns în interior, alertat de plânsetele copiilor aflaţi într- una dintre camerele imobilului. Iniţial, a reuşit să o scoată pe fetiţa de 4 ani după care a pătruns din nou în locuinţă, reuşind să îl salveze şi pe fratele acesteia, în vârstă de 6 luni. 

Copiii sunt în afara oricărui pericol

La scurt timp, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Hunedoara, care a reuşit stingerea incendiului.

„Din fericire, copiii sunt în afara oricărui pericol, aceştia fiind internaţi pentru investigaţii medicale la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Deva. Totodată, a fost sesizată autoritatea locală pentru protecţia copilului, în vederea realizării unei anchete sociale, în cazul celor doi minori”, mai arată Poliţia Română. 

Potrivit sursei citate, părinţii copiilor ar fi plecat de acasă în jurul orei 18.30, lăsându-i nesupravegheaţi, în camera alăturată celei în care ulterior a izbucnit incendiul.

„Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că incendiul ar fi fost declanşat de focul deschis, provenit de la soba din încăpere. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, prin incendiere”, notează Poliţia. 

Cine este poliţistul erou 

Agentul de poliţie Tudor Darie a fost încadrat în structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara din anul 2000, iar din anul 2009 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Postului de Poliţie Dobra, după ce anterior a fost încadrat la Poliţia Oraşului Petrila.

„Deşi a dat dovadă de curaj, salvând viaţa celor doi copii, acesta consideră că şi-a făcut doar datoria şi crede că orice poliţist ar fi procedat la fel”, conchide postarea pe reţeaua de socializare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite