FOTO „Noapte albă“ la „Naţional Arena“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, aşteaptă ca în această seară un milion de bucureşteni să-i viziteze gratis cel mai modern stadion din ţară, situat pe bulevardul Basarabia.

„Bucureştenii care nu sunt în concediu, câţi or veni, sunt aşteptaţi, sâmbătă, începând cu ora 17.00, la Stadionul Naţional. Porţile vor fi deschise pentru toată lumea şi vor putea sta cât vor. Oamenii vor avea acces peste tot, nu avem nimic de ascuns", a declarat Sorin Oprescu ieri, în timpul unei vizite la arenă.

Edilul se aşteaptă ca aproximativ un milion de bucureşteni să răspundă invitaţiei sale. „Dacă facem o noapte albă, cred că pe la un milion de vizitatori ne oprim, că se va face dimineaţă. Inaugurarea o vom face la 6 septembrie, la meciul cu Franţa, apoi vor mai fi câteva evenimente. Sper să ne îndeplinim şi sarcina de testare. Dacă UEFA nu ne va permite să inaugurăm stadionul într-un meci oficial, o să jucăm noi un amical. De la egal la egal, amical", a mai precizat  primarul.

Click pentru a vedea GALERIE FOTO de la National Arena



Cum ajungeţi la stadion

Accesul pe stadion se face prin trei puncte: intrarea Pierre de Coubertin, intrarea din bulevardul Basarabiei şi intrarea din strada Maior Coravu. Ca să ajungeţi în zonă aveţi la dispoziţie trei linii de autobuz, troleibuz şi tramvai: liniile 86 şi 90 - pentru intrarea Pierre de Coubertin, linia de autobuz 104 - pentru intrarea Pierre de Coubertin şi liniile de tramvai 40 şi 56 - pentru intrarea de pe bulevardul Basarabiei. Asta doar până la ora 23.00, când mijloacele de transport se retrag de pe traseu. După această oră, aveţi la dispoziţie autobuzele de noapte ale liniei N109, care circulă pe traseul Piaţa Unirii - Bulevardul Basarabia - Republica. O variantă, însă tot până la ora 23.00 este metroul până la Piaţa Muncii, după care autobuzul 104. Cei mai sportivi din fire pot merge de la Muncii pe jos.

264 de reflectoare vor lumina arena

Porţile se deschid la ora 17.00, iar edilul-şef a promis că bucureştenii care vor veni astăzi la stadion vor testa scaunele şi vor avea ocazia să vadă în premieră nocturna arenei. Accesul va fi permis în tribune şi în peluze, chiar şi în lojele speciale. Vor fi deschise şi vestiarele jucătorilor. Doar de gazon nu vor avea voie să se atingă vizitatorii stadionului. Pentru prima dată, primarul îi va însoţi în tur pe curioşi şi le va arăta cum au fost amenajate separeurile. După ora 20.00, vor fi puse în funcţiune cele 264 de reflectoare ale instalaţiei de nocturnă. Muncitorii lucrau ieri la ultimele retuşuri: montarea porţilor şi trasarea marcajelor.

"O să poată vizita tot ceea ce doresc, inclusiv vestiarele. Se va aprinde, bineînţeles, şi lumina şi o să am grijă să nu le lipsească nici sucul."
Sorin Oprescu
primar general

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite