FOTO Ileana Cosânzeana, prezentată într-o manieră modernă. Îţi place?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ileana Cosânzeana este primul personaj feminin principal din basmele mitologice româneşti, din cadrul campaniei "Avem şi Noi Super Eroi".

Chiar dacă nu e numită totdeauna ca atare, Ileana Cosânzeana este o zână, o fecioară năzdrăvană, iniţiată în magia binefăcătoare, care adesea are ca sfetnic, prieten şi vehicul personal un cal năzdrăvan şi este corespondentul feminin al lui Făt Frumos..

Iniţial începută doar pe Facebook, campania a luat amploare pe măsură ce tot mai mulţi utilizatori au manifestat interes şi au încurajat dezvoltarea ei.

Imboldul care a determinat acţiunile a fost acela că în zilele de astăzi copiii noştrii se joacă de-a Spiderman, Bakugan, Barbie sau Batman. De ce nu s-ar juca de-a Greuceanu, Prâslea, Păcală sau Ileana Cosânzeana?

Poate că unul dintre motive ar fi că Super Eroii noştrii nu sunt la fel de atractivi din punct de vedere grafic şi poate nu mai sunt consideraţi de actualitate.

"Avem şi Noi Super Eroi", o campanie iniţiată de Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României (A.P.I.R.), urmăreşte resuscitarea în imaginarul colectiv a personajelor fantastice din folclorul şi basmele româneşti.

Dacă vă place acest proiect, puteţi lăsa comentarii pe pagina de Facebook a asociaţiei sau pe romaniaistorica.ro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite