FOTO Cum arată primul magazin din România în care peste 90% din consumabilele din plastic au fost înlocuite cu materiale biodegradabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Kaufland
FOTO Kaufland

Un mare retailer a inaugurat primul magazin din România reaorganizat după o strategie anti-plastic. Mai exact, peste 90% din materialele consumabile din plastic de unică folosinţă au fost înlocuite cu materiale 100% biodegradabile sau compostabile, prietenoase cu mediul înconjurător.

Concret, materialele biodegradabile au în compoziţie trestie de zahăr sau amidon de porumb şi se descompun sub acţiunea microorganismelor, anunţă lanţul de magazine, adăugând că materialele compostabile sunt automat biodegradabile, iar resursele din care au fost făcute post fi descompuse prin compostare. 

În prezent, schimbările au avut loc în cadrul raioanelor de brutărie, legume-fructe, la vitrinele cu servire asistată, unde articolele consumabile, respectiv ambalajele şi foliile, sunt 100% biodegradabile. Inclusiv sacii de gunoi din parcare au fost înlocuiţi cu alternative sustenabile. 

Costurile magazinului pentru implementarea acestei strategii anti-plastic a costat de patru ori mai mult decât dacă s-ar fi utilizat materiale din plastic de unică folosinţă.

Noi produse listate în magazin

Totodată, în magazin au fost listate noi produse. La casele de marcat au fost introduse sacoşe din materiale biodegradabile iar cei care care doresc să cumpere produse din materiale 100% biodegradabile sau compostabile, o pot face pentru că în magazin se vând paie, farfurii, cuţite şi furculiţe, pahare, boluri. 

De asemenea, compania a instalat pubele pentru deşeuri bio, unde clienţii pot arunca deşeuri biodegradabile sau destinate compostării ulterioare. Acestea previn procesele nedorite de descompunere, permit o circulaţie impecabilă a aerului şi au proprietăţi anti-bacteriene.

În parcarea magazinului, Kaufland pune la dispoziţie o infrastructură de reciclare de tip self-service, cu automate speciale pentru trei tipuri de ambalaje, inclusiv plastic. Aici, clienţii pot recicla PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă şi doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru) şi vor primi drept răsplată un cupon de reducere ce poate fi folosit în magazin. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite