Fostul procuror militar Dan Voinea: "Ceauşeştii au fost executaţi pentru a nu avea loc un proces al comunismului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul procuror militar Dan Voinea
Fostul procuror militar Dan Voinea

Soţii Ceauşescu au fost sacrificaţi, pentru a nu avea loc un proces al comunismului, a declarat la RFI fostul procuror militar Dan Voinea, care s-a ocupat ani buni de dosarele Revoluţiei.

Totodată, acesta susţine că la Revoluţie "nu au existat teorişti" şi că în dosarul lui Vasile Milea "nu există nici un element, nici o probă pentru sinucidere".

"N-au existat terorişti, în dosarele pe care le-am trimis în instanţă, sunt peste 35 de dosare care au luat calea justiţiei şi în care justiţia a condamnat. Mă refer la dosarul Timişoara, unde au fost condamnaţi generalii Stănculescu şi Chiţac, cei care au coordonat operaţiunile militare din acel oraş, dosarul Cluj, unde generalul Topliceanu şi ceilalţi subordonaţi ai lui au fost trimişi în judecată şi condamnaţi pentru victimele de la Cluj, dosarul Sibiu şi alte multe dosare, în care s-a demonstrat în mod concret că nu au existat terorişti, pentru că s-a ajuns la autorul fizic al represiunii, la trăgători, acolo au fost identificaţi trăgătorii pentru fiecare victimă. În dosarele care au rămas, în proporţie de 80% au fost identificaţi trăgătorii, deci cei care se fac efectiv vinovaţi de uciderea, rănirea, arestarea pe nedrept a mii de români", spune fostul procuror militar Dan Voinea.

"Stănculescu şi cei care au preluat puterea atunci, mă refer la Ion Iliescu, Petre Roman, Brucan, Gelu Voican Voiculescu, grupul acela de putere, ulterior am aflat şi eu că au hotărât eliminarea fizică a soţilor Ceauşescu. Ei au fost sacrificaţi, tocmai pentru a nu avea loc un proces al comunismului şi pentru a salva administraţia comunistă, care, după cum vedeţi, a durat şi durează şi în prezent", a declarat Dan Voinea, la RFI.

Acesta a adăugat că nu este târziu pentru un proces al comunismului.

În dosarul lui Vasile Milea nu există nicio probă pentru sinucidere

"În dosarul lui Vasile Milea nu există niciun element, nicio probă pentru sinucidere. Mă refer la probele ştiinţifice, criminalistice. Însă Atanasie Stănculescu s-a dus pur şi simplu la Ministerul Apărării, în 22 şi s-a autotintitulat ministru al Apărării, nu l-a numit nimeni. Succesiunea… după Vasile Milea a fost Ilie Ceauşescu, unul din primii adjuncţi ai ministrului Apărării. Or Stănculescu s-a dus la Ministerul Apărării Naţionale, l-a izolat pe Ilie Ceauşescu şi s-a autointitulat el ministru al Apărării şi din acel moment a condus şi dirijat operaţiunile militare în Bucureşti şi-n toată ţara", mai afirmă Dan Voinea.

Generalul Vasile Milea  a fost găsit împuşcat în piept în zilele Revoluţiei. El era atunci ministrul Apărării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite