Fostul medic-şef al Casei Naţionale de Sănătate, cercetat de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) îl acuză pe fostul medic-şef, Marius Filip, de abuz sau de neglijenţă în serviciu şi a trimis o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în vederea cercetării penale a acestuia.


În urma unui control efectuat de Direcţia Control şi Monitorizare din cadrul CNAS, s-a constatat că fostul medic-şef, Marius Filip, a adus prejudicii instituţiei, prin efectuarea unor cheltuieli pentru medicamente pe seama cărora nu au fost identificaţi plătitorii de contribuţii, mai precis cei care trebuie să plătească taxa clawback. Deocamdată, nu se cunoaşte valoarea prejudiciului.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă remis de Biroul de Presă al CNAS, personalul cu atribuţii în domeniul Clawback nu a respectat prevederile legale legate de elaborarea unor documente, înregistrarea şi arhivarea acestora, ceea ce a antrenat răspunderea juridică şi/sau patrimonială a CNAS.

Marius Filip a fost demis de către preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Doru Bădescu, exact cu o lună în urmă, la 22 ianuarie, fără însă a fi enunţate motivele acestei decizii. El a fost înlocuit cu medicul Rodica Costinea, medic de medicina muncii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite