"Foaie verde merisor/Primarul primarilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

D.J. Gusa a mixat manelele cu pop si muzica lautareasca la megalansarea candidatilor PD pentru locale

Muzica populara, hip-hop, ceva manele, pop-dance si niste discursuri politice fara nici un mesaj: aceasta a fost marea lansare a candidatilor PD in alegerile locale, orchestrata de noul "imputernicit national" pentru campania electorala, Cozmin Gusa. Peste 3.000 de oameni au fost adusi in noaptea de duminica spre luni din provincie la Bucuresti, adunati la Sala Mare a Palatului si tinuti aici peste cinci ore pentru a canta in cor "Foaie verde merisor/Primarul primarilor" sau pentru a-i aplauda pe candidatii Partidului Democrat la viitoarele alegeri. Unii oameni mai picoteau, in timp ce candidatii, precum cel de la Bacau, le promiteau ca se vor lupta cu mafia lui Hrebenciuc si Iacubov. Dar se trezeau si incepeau sa topaie atunci cand cantaretul de muzica populara Aurel Tamas chiuia: "Hai, hai si-am sa mor/De dragoste si de dor".
Fosti militieni si securisti au cantat: "Mai bine mort decat comunist!"
La inceput, totul parea perfect: mii de oameni incolonati disciplinat veneau ieri, in jurul orei 11, spre Sala Mare a Palatului, in timp ce Cozmin Gusa facea un ultim instructaj cu cei care urmau sa fie prezenti pe scena, spunandu-le cum si cand trebuie sa intervina. Traian Basescu a aparut ceva mai tarziu, a salutat vesel pe toata lumea, folosind apelativul "dom' primar" si a anuntat ca nu apare in public decat dupa ce isi aranjeaza firele 8 si 13 din par, celelalte parasindu-l recent. Pe scena totul parea pregatit pentru un show dupa modelul american - aparatura Sony, trei ecrane imense, sonorizare impecabila si mii de balonase. Chiar si primele discursuri, intre care cel al presedintelui executiv Emil Boc, au reusit sa mentina atentia publicului. Prima ruptura de ritm a venit pe la ora 13, cand dupa momentul de reculegere tinut in memoria celor ucisi la Madrid, a inceput sa cante Cristian Paturca. In timp ce fostul trubadur al manifestantilor din 1990 din Piata Universitatii striga "mai bine mort decat comunist", emotionati, fostul militian Dorin Iacob, fostul ofiter de securitate Silvian Ionescu si alti lideri PD proveniti din FSN s-au ridicat in picioare si si-au aprins brichetele. Luat de val, presedintele PD Traian Basescu a tinut si el un discurs neprogramat in care a criticat voalat atacul american asupra Irakului. "Nu armele vor rezolva problema terorismului. S-a dovedit ca nu totdeauna stapanii lumii sunt si stapanii adevarului", a filozofat Basescu.
Karaoke cu Traian Basescu
Dupa acest moment patetic, spectacolul a inceput sa semene cu o nunta, sala rasunand de cantece populare, in timp ce pe culoarele dintre scaune se incinsesera mici hore. Nimeni nu mai avea rabdare sa asculte mesajele politice. Presedintele PD s-a prins si el in joc, organizand un mic spectacol de karaoke impreuna cu fetele de la A.S.I.A. "Ia cu tine si inima, inima mea", a zbierat Basescu, complet afon, la microfon, dupa care a cerut partidului dreptul de a le pupa pe componentele trupei. Presedintele si-a pastrat acest privilegiu si in cazul solistului de la trupa Morometzii, chiar daca acesta era un chel cu o barba imensa, care racnea tot timpul: "Romania trezeste-te". Finalul acestui talmes-balmes a venit pe la ora 16, cand Basescu a promis un discurs scurt si a vorbit mai mult de jumatate de ora. Singura noutate a fost vigoarea cu care el le-a aparat pe femeile din partid, pe care le-a calificat drept "un element de coeziune". Cand presedintele PD si-a incheiat mesajul, sala a rasuflat usurata, si mii de participanti au luat-o la fuga spre autobuzele care urmau sa-i transporte acasa.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite