Florin Cîţu are pregătită „frâna de mână” în cazul în care campania de vaccinare se împotmoleşte după noile relaxări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu.  Imagine: Guvernul României
Premierul Florin Cîţu.  Imagine: Guvernul României

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi seară, că ţintele de vaccinare anunţate de preşedintele Klaus Iohannis trebuie atinse pentru a reveni la normalitate. „Putem să discutăm şi de o frână de mână, dacă campania de vaccinare nu funcţionează”, a afirmat premierul.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, ce se întâmplă cu calendarul revenirii la normalitate, dacă ţintele de vaccinare nu vor fi atinse şi a răspuns: „Ele trebuiesc atinse (...) Putem să discutăm şi de o frână de mână, dacă campania de vaccinare nu funcţionează”.

Premierul a precizat că „avem aceste decizii astăzi, dacă oamenii s-au vaccinat”.

„Dacă vrem să menţinem acest calendar de revenire la normalitate a unei economii după pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a mai declarat premierul.

Florin Cîţu apreciază că, dacă se opreşte vaccinarea, ne întoarcem la bilanţul infectărilor din ultimele luni.

„Nu putem să trecem de pandemie, decât  dacă ne vaccinăm. Faptul că a scăzut rata de pozitivare se datorează în mare parte  campaniei de vaccinare de succes. Ceea ce am făcut astăzi e o decizie importantă, la care oamenii se aşteptau, este o consecinţă a faptului că ne-am vaccinat şi românii au înţeles să se vaccineze, dar mai avem paşi. Astăzi am prezentat un plan 15 mai, 1 iunie, 1 august”, a mai afirmat premierul.

Premierul: „Pandemia nu a dispărut”

„Ceea ce am făcut acum este un pas  spre revenirea la normalitate pentru că am avut o campanie de vaccinare de succes şi avem indicatori care ne arată că suntem într-o perioadă bună, dar vom evalua permanent ce se întâmplă cu aceşti indicatori”, a mai declarat Ciţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, care sunt ţintele de vaccinare pentru renunţarea la măsurile restrictive.

„Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate”, a anunţat Iohannis.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite